Erika linzere

Árvai Erika autodidakta módon képezte magát cukrásszá. 2014. folyamán rövidebb időt töltött amerikai és olasz cukrászüzemekben, hogy tökéletesítette tudását. Tőle is tanultak, a szicíliaiak például imádták a Rigó Jancsi receptjét. Több receptje megtalálható az Életszépítők Magazinon, interjút is készítettünk vele korábban. Ezúttal azt árulja el, hogyan készíti a linzert.

Hozzávalók

2 és 2/3 bögre sima liszt (a bögre űrtartalma 2,5 dl)

1/2 teáskanál fahéj

1/4 teáskanál szegfűszeg

226 gramm teavaj

2/3 bögre cukor

1 bögre darált mandula

házi lekvár

porcukor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A vajat a cukorral keverjük ki habosra, legalább öt percig keverjük. Ezután keverjük hozzá a mandulát, a lisztet, a fűszereket.

Gyúrjuk össze, a tésztát lapítsuk ki, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább egy órára (napokig tarthatjuk hűtőben).

Sütés előtt a sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tésztát nyújtsuk ki – ne túl vékonyra! -, szaggassuk ki linzer kiszúróval. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe sorakoztatva süssük kb. 15 percig. Sütésnél figyeljünk, nehogy megégjen!

Miután megsült, a tésztát ragasszuk össze lekvárral és porcukorral szórjuk meg.

 

Árvai Erika

Erika süteményei >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 12 =

hirdetés