Erika linzere
Árvai Erika autodidakta módon képezte magát cukrásszá. 2014. folyamán rövidebb időt töltött amerikai és olasz cukrászüzemekben, hogy tökéletesítette tudását. Tőle is tanultak, a szicíliaiak például imádták a Rigó Jancsi receptjét. Több receptje megtalálható az Életszépítők Magazinon, interjút is készítettünk vele korábban. Ezúttal azt árulja el, hogyan készíti a linzert.
Hozzávalók
2 és 2/3 bögre sima liszt (a bögre űrtartalma 2,5 dl)
1/2 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál szegfűszeg
226 gramm teavaj
2/3 bögre cukor
1 bögre darált mandula
házi lekvár
porcukor
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A vajat a cukorral keverjük ki habosra, legalább öt percig keverjük. Ezután keverjük hozzá a mandulát, a lisztet, a fűszereket.
Gyúrjuk össze, a tésztát lapítsuk ki, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe legalább egy órára (napokig tarthatjuk hűtőben).
Sütés előtt a sütőt melegítsük elő 175 fokra. A tésztát nyújtsuk ki – ne túl vékonyra! -, szaggassuk ki linzer kiszúróval. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre vagy tepsibe sorakoztatva süssük kb. 15 percig. Sütésnél figyeljünk, nehogy megégjen!
Miután megsült, a tésztát ragasszuk össze lekvárral és porcukorral szórjuk meg.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.