Fényszórók. A fehérvári csapat hagyományos módon, kézzel rajzolja és festi az épületekre vetített részletgazdag képeket

A fényfestők szépítenek. Tereket, épületeket mintáznak, színeznek – fénnyel. Falra, földre, fákra stb. vetített fény-képeik sötétedés után érvényesülnek tökéletes pompájukban; a fényfestők este és éjszaka dekorálnak, káprázatos vizuális élményben részesítve a szemlélőket.

Több fényszóró csapat tevékenykedik nagy sikerrel Magyarországon, köztük a székesfehérvári Fényszóró Visual, akikről kapolcsi képriportjaink kapcsán már írtunk. Nekik köszönhetően pompázott esténként színes fényárban az evangélikus templom, itt láthatók a képek:

– Egy székesfehérvári kulturális egyesület tagjaiként ismerkedtünk meg a fényfestéssel, mely öt éve kezdett el hangulatvetítésekkel foglalkozni – írja Gévai Bálint és Horák Dávid Pauliz a Facebookon, a Fényszóró Visual képviseletében.

Három évvel ezelőtt állt össze teljesen a csapat mai formája és technikája, melyekkel jelenleg is dolgoznak. Írásvetítők segítségével vetítik a kézzel festett átlátszó üvegdiákat a megvilágítandó felületre – így jön létre a fényfürdő.

Fontosnak tartják a manualitás megőrzését, ezért kézzel festünk majdnem mindent. Képi világukra a mesebeli sci-fi, erdei ízben gazdag természetábrázolások, impressziók, színek, jelenetek, mintákat ábrázoló alkotások egyaránt jellemzőek. 

Fényfestmények

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 17 =

hirdetés