Főzött, darált paprikakrém házilag
Használhatjuk ételízesítőként, magyaros fogásokba, humuszba, szendvicskrémként. Ez a paprikakrém nem krémes állagú, mivel nem turmixoltuk össze a paprikát, és épp ez benne a különleges. Ez a paprikakrém leginkább az Erős Pista nem erős változatához, az Édes Annához hasonlít.
Ez a mennyiség 3 kisebb befőttes üveg megtöltéséhez elegendő.
Hozzávalók
kb. 150 dkg kápia paprika
1 dl olívaolaj
20 ml fehérborecet
10 gerezd fokhagyma
1 tk bors
50 g só
Elkészítés
A paprikát megmosom, majd megtisztítom és eltávolítom a magokat, a magházat. Ezután a többi hozzávalóval együtt konyhai darálóba teszem – ne turmixoljuk, akkor egészen más állagot kapunk majd.
Ezután egy főzőedényben felteszem főni eleinte magas hőfokon, hogy gyorsan átmelegedjen, majd 20 percig közepes hőfokon főzöm, párszor átkeverem.
Az üvegeket használat előtt kupakkal együtt forró vízben megfürdetem, fertőtlenítés céljából.
Amikor a főzési idő letelt, még melegen az üvegekbe szedem, addig, hogy teljesen tele legyen az üveg. Ezután rászorítom a kupakot és fejjel lefelé hagyom 20 percig. Ez segíti a vákuum képződést, a meleg fertőtleníti még egyszer a kupakot, segít hosszan eltarthatóvá tenni a krémet.
Ha letelt a 20 perc felfordítom az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyom kihűlni, és mehet is a spájzba vagy a kamrába.
Felbontás után hűtőben tároljuk.
További izgalmas receptekért látogass el a Dizájnkonyha oldalára!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.