A tökéletes paprikakrémleves. Horvát recept

Nálunk kevésbé ismert ez a leves; érdemes elkészíteni, mert nagyon finom! Melegen, hidegen is fogyasztható. Horvát receptet ismertetünk.

Hozzávalók 4-6 személyre

2 evőkanál napraforgóolaj

1 nagy vöröshagyma apróra vágva

4 gerezd zúzott fokhagyma

3 apróra vágott kápia paprika

2 friss chili paprika apróra vágva (elhagyható)

900 ml húslevesalaplé. Akik nem ódzkodnak a leveskocka használatától, egyszerűen elkészíthetik.

Így készül a húsleves alaplé, ami le is fagyasztható >>

750 ml paradicsompüré (2 x 150 g kiszerelésű sűrített paradicsomot is hígíthatunk vízzel)

2-3 evőkanál édes chili szósz (nagyobb élelmiszerüzletekben, kulináris boltokban, webáruházakban kapható – ha nem tudjuk beszerezni, az sem tragédia)

400 g vörös bab (konzerv)

2 evőkanál apróra vágott koriander

só, fekete bors ízlés szerint (kóstoljuk!)

Tálaláshoz

friss fűszernövény a díszítéshez (petrezselyem, snidling, bazsalikom stb.)

kevés tejföllel is meglocsolhatjuk tálaláskor

tortilla chips, pirítós stb.

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, öntsük bele a kétféle apróra vágott hagymát és közepes lángon 5 percig dinszteljük.

Keverjük hozzá az apróra vágott kápia paprikát és a chili paprikát és pároljuk pár percig.

Öntsük fel a húslevesalaplével, adjuk hozzá a paradicsompürét, az édes chili szószt, a vörösbabot, a koriandert, a borsot és a sót. Forraljuk össze, majd mérsékelt hőfokon főzzük kb. 30 percig.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután újra melegítsük fel.

Ropogós tortilla chipset ajánlanak mellé, de pirítóssal is fogyaszthatjuk. A natúr tortilla chipset serpenyőben friss-ropogósra lehet sütni kevés olívaolajon, sóval, borssal, cayenne borssal ízesíthetjük.

paprikaleves1 paprikaleves3

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 19 =

hirdetés