Fürdőszobai, konyhai súrolószer, fertőtlenítő hatású tisztítószer természetes összetevőkből

A kereskedelmi forgalomban kapható tisztítószerek a tiszta, kellemes illatú otthon ígéretével csábítanak bennünket, közben pedig hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a sok vegyszer milyen veszélyes lehet. A természet szerencsére tartogat számunkra néhány remek alternatívát – kiválthatók vele az erős vegyszerek. 

A szódabikarbóna és az ecet szinte minden foltot, szennyeződést eltávolít, ráadásul fertőtlenít is. Kellemes illatú konyhai, fürdőszobai tisztítót készíthetünk, ha az ecethez és a szódabikarbónához 100%-os tisztaságú illóolajat keverünk (citrus, lime, narancs, teafa).

Hozzávalók konyhai, fürdőszobai súrolószerhez (kb. 170 g)

fél csésze szódabikarbóna (háztartási)

fél csésze ecet (15%)

10 csepp illóolaj

Egy tálban keverjük össze az egészet. A keverékből tegyünk evőkanálnyi mennyiséget szivacsra vagy törlőruhára és dörzsöljük át vele a tisztítandó felületet.

Fertőtlenítő hatású folyékony tisztítószer (kb. 700 ml)

Szórófejes flakonba öntsük az alábbi összetevők keverékét: 1 csésze ecet, 2 csésze desztillált víz (szupermarketben beszerezhető), 20 csepp citromolaj, 20 csepp eukaliptuszolaj, 10 csepp teafaolaj (100%-os illóolajokat használjunk).

Használata: permetezzük a tisztítandó felületre, hagyjuk kicsit hatni, majd szivaccsal vagy törlőruhával töröljük szárazra.

Könyvajánló

A kötetben több mint 100, otthon és könnyen elkészíthető, szépítő-gyógyító szer receptje található. A Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg, itt rendelhető >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − négy =

hirdetés