Mandulás-mogyorós szelet

Aki a mandulát és a mogyorót önmagában is szereti, nem fog csalódni ebben a sütiben; de azoknak is érdemes elkészíteniük, akik nem rajonganak a magvas édességekért. Ízletes csemege! Igazi kalóriabomba, sok értékes tápanyaggal.

Hozzávalók 30 x 20 centis tepsihez

1 bögre liszt

1/4 teáskanál sütőpor

10 dkg puha vaj

1/3 bögre barnacukor

5-5 dkg darált mogyoró és mandula

A tetejére

2 tojás

1/4 bögre barnacukor

3/4 bögre méz

2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű is lehet)

csipetnyi só

5-5 dkg aprított mogyoró és mandula,

5 evőkanál aprított tejcsokoládé

 

Elkészítés

Egy nagyobb keverőtálban a lisztet, a sütőport, és a darált magvakat összekeverjük. Egy másik tálban a vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd a lisztes keveréket beledolgozzuk.

A masszát kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Közben egy tálban a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a lisztet, a csokoládé darabkákat és a sót. Ráöntjük a kihűlt tésztára, és rászórjuk az aprított mogyorót és mandulát.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hidegen szeleteljük.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Az angolok kedvence:
bakewell süti

Kakaós-diós keksz – kevés cukorral, sok kakaóval

Országtorta 2013 | Így készül a milotai mézes grillázstorta

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + hét =

hirdetés