Mandulás-mogyorós szelet
Aki a mandulát és a mogyorót önmagában is szereti, nem fog csalódni ebben a sütiben; de azoknak is érdemes elkészíteniük, akik nem rajonganak a magvas édességekért. Ízletes csemege! Igazi kalóriabomba, sok értékes tápanyaggal.
Hozzávalók 30 x 20 centis tepsihez
1 bögre liszt
1/4 teáskanál sütőpor
10 dkg puha vaj
1/3 bögre barnacukor
5-5 dkg darált mogyoró és mandula
A tetejére
2 tojás
1/4 bögre barnacukor
3/4 bögre méz
2 evőkanál liszt (teljes kiőrlésű is lehet)
csipetnyi só
5-5 dkg aprított mogyoró és mandula,
5 evőkanál aprított tejcsokoládé
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálban a lisztet, a sütőport, és a darált magvakat összekeverjük. Egy másik tálban a vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd a lisztes keveréket beledolgozzuk.
A masszát kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben egy tálban a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a lisztet, a csokoládé darabkákat és a sót. Ráöntjük a kihűlt tésztára, és rászórjuk az aprított mogyorót és mandulát.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Hidegen szeleteljük.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.