Sajttal töltött pogácsa

hirdetés

Egy ízletes pogácsa, aminek az extráját a fokhagyma és a sajttöltelék adja. A tölteléket – idényben – apróra vágott medvehagymával is ízesíthetjük.

Elkészítése: közepesen nehéz | Előkészület: 60 perc | Sütés: 10 perc | Sütési hőfok: 190 °C

Hozzávalók

2 dl kézmeleg víz

2 tk szárított élesztő

2 tk cukor

2 gerezd zúzott fokhagyma

¼ csésze olvasztott vaj

¼ csésze olívaolaj

3 csésze liszt

2 tk só

20 dkg sajt (lehet többféle is)

1 tojás

Elkészítés

A töltelékhez keverjük össze az apróra vágott sajtot néhány teáskanál olvasztott vajjal, s ízlés szerint friss zöldfűszerrel. Keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és a 1 tk cukorral, pár perc alatt futtassuk fel. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a zúzott fokhagymát, az olvasztott vajat, az olívaolajat, a lisztet, a sót, és dagasszuk, amíg hólyagos tésztát nem kapunk.

Olajjal vékonyan megkent edényben, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesszük.

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. fél centisre. A tészta egyik felén egyenletesen osszuk szét a sajttölteléket, majd a tészta másik felét hajtsuk rá, a széleket kenjük meg tojásfehérjével és nyomkodjuk le. Szúrjuk ki a tésztát közepes pogácsaszaggatóval. Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra, a tetejét kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.  Mehet a sütőbe, sütési idő 10-15 perc. Még melegen kenjük meg a pogácsákat kevés olvasztott vajjal.

GasztrostúdióRecept: Yammie | Fordítás: Gasztrostúdió

 

Ajánló

Medvehagymás kifli

Pita és falafel

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás