Sajttal töltött pogácsa

Egy ízletes pogácsa, aminek az extráját a fokhagyma és a sajttöltelék adja. A tölteléket – idényben – apróra vágott medvehagymával is ízesíthetjük.

Elkészítése: közepesen nehéz | Előkészület: 60 perc | Sütés: 10 perc | Sütési hőfok: 190 °C

Hozzávalók

2 dl kézmeleg víz

2 tk szárított élesztő

2 tk cukor

2 gerezd zúzott fokhagyma

¼ csésze olvasztott vaj

¼ csésze olívaolaj

3 csésze liszt

2 tk só

20 dkg sajt (lehet többféle is)

1 tojás

Elkészítés

A töltelékhez keverjük össze az apróra vágott sajtot néhány teáskanál olvasztott vajjal, s ízlés szerint friss zöldfűszerrel. Keverjük össze az élesztőt a langyos vízzel és a 1 tk cukorral, pár perc alatt futtassuk fel. Adjuk hozzá a maradék cukrot, a zúzott fokhagymát, az olvasztott vajat, az olívaolajat, a lisztet, a sót, és dagasszuk, amíg hólyagos tésztát nem kapunk.

Olajjal vékonyan megkent edényben, konyharuhával lefedve kb. 40 percig kelesszük.

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki kb. fél centisre. A tészta egyik felén egyenletesen osszuk szét a sajttölteléket, majd a tészta másik felét hajtsuk rá, a széleket kenjük meg tojásfehérjével és nyomkodjuk le. Szúrjuk ki a tésztát közepes pogácsaszaggatóval. Helyezzük sütőpapírral bélelt sütőlapra, a tetejét kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal.  Mehet a sütőbe, sütési idő 10-15 perc. Még melegen kenjük meg a pogácsákat kevés olvasztott vajjal.

GasztrostúdióRecept: Yammie | Fordítás: Gasztrostúdió

 

Ajánló

Medvehagymás kifli

Pita és falafel

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − kilenc =

hirdetés