Zöldborsóleves juhtúrós gombóccal

Mirelit zöldborsóból is elkészíthetjük, de kora nyáron friss borsóból is. Könnyű, finom leves, különlegessé a juhtúrós gombóc teszi.

Hozzávalók

50 dkg zöldborsó

2-3 sárgarépa

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

2 dl tejföl

10 dkg juhtúró

2 tojás

zsemlemorzsa

só, bors, friss vagy szárított kapor

 

Elkészítés

Egy lábasban felhevítjük a vajat.

Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a zöldborsót.

Felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig főzzük.

A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Gombócokat készítünk belőle, és a levesben kifőzzük.

Tejföllel behabarjuk a levest és kaporral ízesítjük.

Megjegyzés: nagyon finom a gombóc a levesben, bármilyen más levesbe ki lehet próbálni jófajta juhtúróval.

 

GasztrostúdióGyörgy Ottilia receptje

 

Ajánló

Francia hagymaleves
mozarellás bagettel

3 ízletes
krémleves

10 klasszikus, pikáns és egzotikus gyümölcsleves

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés