Zöldborsóleves juhtúrós gombóccal
Könnyű, finom leves, különlegessé a juhtúrós gombóc teszi.
Hozzávalók
50 dkg zöldborsó
2-3 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
10 dkg juhtúró
2 tojás
zsemlemorzsa
só, bors, friss vagy szárított kapor
Elkészítés
Egy lábasban felhevítjük a vajat.
Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, valamint a zöldborsót.
Felöntjük vízzel vagy alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig főzzük.
A juhtúrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen. Gombócokat készítünk belőle, és a levesben kifőzzük.
Tejföllel behabarjuk a levest és kaporral ízesítjük.
Megjegyzés: nagyon finom a gombóc a levesben, bármilyen más levesbe ki lehet próbálni jófajta juhtúróval.
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.