Ghymes Fesztivál a Szent-György hegyen – Az Életszépítők képriportja

Ismét benépesült a Szent-György hegy hegymagasi oldala, ahol július 4-6. között a Ghymes Fesztivált tartották. A háromnapos rendezvény egyik fő vonzereje – a zenei, színpadi, kézműves programok és a vásár mellett – a csodás természeti környezet, a Balaton-felvidék ikonikus hegyei szolgálnak élő díszletként.

 A Ghymes Fesztivált 2010-ben rendezték először a Balaton északi partján található Hegymagason. Az első három Ghymes Fesztivál a Felvidéken, Párkány mellett volt, 2009-ben pedig a Káli-medence, Taliándörögd volt a helyszín.
– Többségében magam válogatom a fesztivál programját, de természetesen segít ebben öcsém, Tamás is. A Ghymes indulása óta eltelt több mint három évtizedben rengeteg zenésszel, színésszel, irodalmárral kerültünk jó kapcsolatba, és általában azokat hívjuk meg fellépni, akiket egyébként is ismerünk – mondta korábban Szarka Gyula, a Ghymes gitáros-énekese, a fesztivál főszervezője az MTI-nek.
A Szarka fivérek által vezetett Ghymes július 5-én szombaton 22 órakor lépett a hegymagasi Szent György Pince nagyszínpadára és eddigi három évtizedes pályafutása legemlékezetesebb dalait játszotta el.
A fesztivál pénteki nyitónapján a Csűrdöngölő és a szlovák Michal Smetanka adott koncertet, bemutatta új szólólemezét (Ámor és az őrület) Szarka Gyula, költői estet tartott Szarka Tamás, a Soproni Petőfi Színház társulata pedig A bor dicsérete című előadását játszotta el. Szombaton délelőtt geotúra indult a Szent György-hegyen, 11 órától hordógurító versenyt rendeztek, délután kamarazenei koncertet adtak Szarka Gyula Pincéjében, 18 órától filmvetítés kezdődött: Tóth Péter Várak és várromok – a Balaton-felvidék egyedi tájértékei című alkotását láthatták az érdeklődők. Kora este a Hollóének Hungarica Régizene Együttes zenélt, majd a Bab Társulat óriásbábos előadását láthatta a közönség.

A Ghymes Fesztivál július 6-án vasárnap Hegymagason szentmisével ért véget. A rendezvény kísérő programjai között szerepelt ruhakiállítás, kirakodóvásár, és kézműves foglalkozásokat is tartottak.

 

Hollóének Hungarica Régizene Együttes

A Bab Társulat előadása

Ghymes koncert

A Ghymes Fesztivál weboldala >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

hirdetés