Házassági leckék kezdőknek középhaladóktól

– Na figyelj. Nem kell hozzámenni minden fiúhoz, aki megtetszik. Nem is lehet. Előbb válogass. Most az, hogy megtetszett a boltban a zöldséges fiú, az egy dolog. De nem mehetsz hozzá feleségül. Nézegetheted, gyönyörködhetsz benne, de ne is gondolj esküvőre.

– Miért?

– Mondjuk mert még nem vagy nagykorú, azért.

– De a zöldséges már biztos elmúlt 18. És apa azt mondta, hogy ha hamarabb férjhez akarok menni, mint a 18. születésnapom, akkor van olyan, hogy ő beleegyezik, aláírja a papírt, és akkor lehet.

– Ebbe soha nem fognak beleegyezni apáék.

– …

– Nincs olyan fiú mondjuk az osztályodban, aki tetszik?

– Na jó, hát a Kristóf. Ő nagyon tetszik. Vele összeházasodhatok?

– Ez már jobb. Legalább nem több, mint 10 évvel idősebb nálad. De mondtam már, egyelőre hagyd ezt a házasságot.

– Miért?

– Mert még ő sincs 18, azért. Még nem tett le semmit az asztalra. Nem tud neked drága gyűrűt venni. Majd, ha már mutat valamit… Másnak is tetszik az osztályból Kristóf?

– Nem tudom.

– Figyelj, ezt könnyű kideríteni. Van olyan lány, akit nem bírsz? Barátkozz össze vele! Kérdezd meg, hogy ki tetszik neki. És ha Kristóf, akkor szúrd hátba.

– Azt nem szabad.

– Ne szó szerint szúrd hátba!

– Hanem?

– Jó, hagyjuk ezt, ne szúrd hátba. Elég annyi, ha eljátszod, hogy jóban vagytok Anitával.

– Jó.

– Ha Anita elhiszi, hogy jóban vagytok, akkor ő a bizalmasának fog hinni, és elmond neked ilyeneket. A ti korotokban még tök könnyen megbíztok egymásban. És akkor kiderül, hogy ki tetszik neki. És ha Kristóf, akkor támadsz.

– Mivel?

– Hogy pletykákat terjesztesz. Máris megvan, miért mégy oda Kristófhoz, tessék, már van is miről beszélgetni. Elmondod neki, hogy bejön Anitának, ő meg erre, hogy hát, ő annyira nem bírja, és már meg is van a közös nevező. És Kristóf tudja már, hogy tetszik neked?

– Nem tudom.

– Hogy lehetsz ilyen szerencsétlen? Hát intézd úgy, hogy megtudja.

– ???

– Nehogy elmondd neki! Csak azt ne! Te tetszel neki?

– Nem tudom.

– Mondd, te miért jársz iskolába? Hát nincs neked barátnőd?

– De van. Petra.

– És ő mit mond, tetszel Kristófnak?

– Mi nem szoktunk ilyesmiről beszélgetni.

– Na jó, megmondom, mit csinálj. Ha beszélgetsz Petrával, bármiről is, nagyon fontos, hogy úgy állj, hogy Kristóf közelében, de háttal neki. Petra meg veled szemben ugye, és akkor tudja nézni, hogy Kristóf figyel-e téged. Érted?

– Igen.

– De nagyon vigyázz, nehogy túl sokat nézze Kristófot, mert még a végén elhalássza előled. Szóval csak okosan.

– Jó.

– Hol ül Kristóf?

– Mögöttem.

– Mögötted?! És még mindig semmi?! Oké, csináld azt, hogy véletlenül leejted a ceruzád órán. Órán, ez nagyon fontos, mert akkor a többiek nem zavarnak, nem rohangálnak ott, vagy ilyesmi. Kriszti néni sem fog zavarni, mert ő már tudja, ha minden leesett ceruzát szóvá tenne, el sem tudná kezdeni az órát kicsengetésig. Szóval véletlenül leejted a ceruzád. Nem úgy, hogy megfogod és ledobod, hanem mondjuk a matekkönyvvel lesodrod a padról. És akkor nem csak lehajolsz érte, hanem kimászol a padból, hogy felvedd, és közben ránézel Kristófra. Ő is rád néz, aztán te elfordulsz gyorsan.

– Aham.

– Na jó akkor. És csak Kristóf tetszik neked? Mert egy szerelmi háromszöget kellene kreálnod szerintem, hogy mind a ketten beléd szeressenek.

– Hát nekem Kristóf tetszik….

– Akkor kezdj el Kristófnak jeleket küldeni, de közben Nimródnak is, erre Kristóf féltékeny lesz… Beszélgetni szoktatok?

– Hát nem igazán. Én úgy vagyok vele, hogy akarok Kristóffal beszélgetni, de ő inkább Nimróddal játszik.

– Jaj, mert nem tudja, mit akar valójában, az a buta fiú. Kezdj el Nimróddal dumálni, és akkor majd bátrabb lesz Kristóf is. Haverkodj össze Nimróddal, és ő majd elmondja Kristófnak, mert pletykásak ám a fiúk, hogy milyen jófej ez a csaj, meg Kristóf is látja, hogy nem kell tőled félnie, meg normális vagy, és akkor ő is barátkozóbb lesz. Nem fogja annyira zavarban érezni magát, ha ott az egyik haverja is, aki jól kijön veled. Szóval beszélgess Kristóffal. És főleg, KÖSZÖNJ! Reggel szoktál neki köszönni amikor megjön? Te vagy ő ér be hamarabb?

– Én.

– Nagyon jó. Te már ott vagy, pakolsz ki a táskádból, ő megjön, és amikor elmegy melletted, annyit mondasz, szia. Meg szünetekben is. Például megkérdezed tőle, milyen óránk lesz, aztán meg annyit mondasz, jó így a hajad. És ránézel. Aztán elfordulsz és eljössz onnan. De ne fuss. És ne ugrándozz viháncolva, hogy júúújjj, mi történt! És nehogy minden szünetben megkérdezd, milyen óránk lesz, mert azt fogja gondolni, hülye vagy. Hetente egyszer. Értve? És ezt a dicsérést is max egy hónapig, mert még a végén elbízza magát, aztán mihez kezdesz egy öntelt pasival.

– Igen. Csak az a baj, hogy én az első, a harmadik és a negyedik szünetben enni szoktam. Meg néha pisilni is kimegyek.

– Nagyon jó! Menj ki pisilni. Mondd, hogy nem egyedül mégy wc-re!

– Hááát, én szoktam hívni Petrát, de ő nem mindig akar jönni. Néha azért magammal ráncigálom. De van, amikor nagyon nem akar, és azt el kell fogadnom, tiszteletben tartom.

– Nem baj, jó lesz ez. LEGYENek olyan barátnőid, akikkel wc-re jársz! Mert a fiúknak az olyan izgalmas, folyton találgatják, miért jártok együtt pisilni. Nyugi, nem kell megtudniuk, hogy olyankor nem történik semmi különös, csak pisiltek és ennyi.

– Kriszti néninek nagyon fontos, hogy kettesével menjünk mosdóba. Vagy két lány vagy két fiú. De Adrián mindig egyedül megy.

– Nem úgy gondoltam, hogy Adriánnal menj mosdóba! Figyelj, ha beállítasz a fiú mosdóba… Hát, szerintem az még korai.

– És még?

– Nyugodtan játszd el, hogy buta vagy, ő meg milyen okos. Aztán majd órán kiderül, hogy okos vagy, ő meg nem győz csodálkozni.

– De az a baj, hogy ő órán mindig rögtön rávágja a választ.

– Miért, türelmetlen?

– Nem.

– Hanem? Azt hiszi okos?!

– Meg az is van, hogy órán tök gyakran azt veszem észre, hogy Nimród engem néz. De hogy úgy nagyon.

– Nanana! De neked Nimród nem annyira jön be, igaz?

– Nem igazán.

– Tíz per mennyire jön be Nimród?

– Három-négy.

– És Kristóf? Tíz per…?

– Tíz!

– Aha. Minden fiúnak van egy hülye haverja, aki miatt nem igazán tudtok összejönni. Mindig ez van, már elsőben is! Egész életünkben ez lesz szerintem. Mert ezek nem bírnak külön mozogni! Mindig ott a hülye haverja is!

– És nagyon fontos, ha lányokkal beszélgetsz, az egyiket, Petrát, kérd meg, hogy figyelje Kristófot. De úgy, hogy a többiek ne tudják, mert akkor elkezdenek kombinálni, az meg kinek hiányzik. És arra nagyon figyelj, hogy valamelyik kiscsaj nehogy közbeszóljon, és amit te hetek óta készítesz elő, ő megvalósítsa. És nyugodtan, „haverkodj” egyszerre két fiúval. De azért szerintem nézz körül a 2.-ban is.

– Miért?

– Mert nem árt, ha egy kicsivel idősebb a pali.

– De most a vírus miatt nem találkozunk velük. A teremből sem lehet kimenni, meg semmi.

– Jó, jogos. De azért a szemed a pályán legyen. Tényleg nem tetszik más? Mert lehet, hogy ez a Kristóf nem fog összejönni…

– Még egy kicsit tetszik Bence is.

– Az melyik? Ja, aha, amelyik itt lakik a közelben… Hát az nem jó. Az szemmel tart. Megfigyel. Azt nehezebb megcsalni.

– Tudom, a házastársak ezért költöznek össze. Hogy szemmel tarthassák egymást.

– Meg azért is rossz, mert bármikor összefuthattok, miután szakítottatok. Inkább ne… Hát tesó, elsőben még nehéz. De majd belejössz.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − tizennégy =

hirdetés