Így készül az ezme, a törökök pikáns paradicsomsalátája

A török éttermek kínálatából nem hiányozhat az ezme, ami törökül azt jelenti, zúzott. A pikáns paradicsomsaláta remekül illik a köretekhez, húsételekhez, szendvicset is ízesíthetünk vele, önmagában is finom friss kenyérrel, pitával, de pirítósra is kenhetjük. 

Hozzávalók

4 nagy paradicsom (minél érettebb, annál jobb)

1 közepes kígyóuborka

1 zöldpaprika (erős)

1 pirospaprika (piros kaliforniai is lehet)

1-2 gerezd fokhagyma

1 közepes vöröshagyma

fél csokor petrezselyemzöld

1 ek olívaolaj

fél citrom leve

1 evőkanál apróra vágott mentalevél

egy nagy evőkanál paradicsompüré

durvára darált chili (ízlés szerint adagoljuk, ha a zöldpaprika nagyon erős, el is maradhat – a törökök enyhén csípős paprikából készítik)

csipet só

 

Elkészítés

A paradicsomokat dobjuk forrásban lévő vízbe, egy perc elteltével vegyük ki, és hámozzuk meg. A paradicsomot aprítsuk fel olyan apróra, amennyire csak tudjuk.

A felkockázott uborkát, a szeletelt paprikát, a petrezselyemzöldet, és az apróra vágott hagymákat robotgéppel turmixoljuk pépesre, majd keverjük hozzá a paradicsomot. A mentát is keverjük a salátához, végül adjuk hozzá az ecetet, az olívaolajat, a chilit, a paradicsompürét és sózzuk ízlés szerint.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept: www.turkeysforlife.com, Susanne Carlsson 

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenegy =

hirdetés