Juhtúrós sztrapacska

Önmagában is, de köretként fogyaszthatjuk, mondjuk egy vörösboros marharagu mellé.

Hozzávalók

70 dkg burgonya

20 dkg liszt

1 ek só

1 kk bors

20 dkg brindza

10 dkg füstölt szalonna

1 nagy dobozos tejföl (330 g)

Elkészítés

A nyers burgonyákat hámozzuk meg, majd reszeljük le.

Egy nagy fazékban forraljunk sós vizet.

A lereszelt krumplit dolgozzuk össze a liszttel, a sóval és a borssal. Gyorsan dolgozzunk, mert a burgonya nagyon gyorsan megbarnul.

A liszt mennyiségét nehéz meghatározni, az a lényeg, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy túl sok liszttől a sztrapacska kemény lesz, így pedig kevésbé ízletes.

A lobogó forró vízbe szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval. Forraljuk 2-3 percig, majd szűrjük le és folyassunk rá hideg vizet.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük zsírjára. Szűrjük le, a szalonnát tegyük félre.

A szalonna zsírjában melegítsük át a leszűrt sztrapacskát, adjunk hozzá kevés juhtúrót és tejfölt. Miután kissé összepirítottuk, azonnal tálaljuk.

A tányérra halmozott sztrapacskára morzsoljunk juhtúrót, locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg a ropogós szalonnakockákkal. Vékonyan szeletelt lila hagymát is tálalhatunk mellé.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

hirdetés