Juhtúrós sztrapacska

hirdetés

hirdetés

Önmagában is, de köretként fogyaszthatjuk, mondjuk egy vörösboros marharagu mellé.

Hozzávalók

70 dkg burgonya

20 dkg liszt

1 ek só

1 kk bors

20 dkg brindza

10 dkg füstölt szalonna

1 nagy dobozos tejföl (330 g)

Elkészítés

A nyers burgonyákat hámozzuk meg, majd reszeljük le.

Egy nagy fazékban forraljunk sós vizet.

A lereszelt krumplit dolgozzuk össze a liszttel, a sóval és a borssal. Gyorsan dolgozzunk, mert a burgonya nagyon gyorsan megbarnul.

A liszt mennyiségét nehéz meghatározni, az a lényeg, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Figyeljünk arra, hogy túl sok liszttől a sztrapacska kemény lesz, így pedig kevésbé ízletes.

A lobogó forró vízbe szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval. Forraljuk 2-3 percig, majd szűrjük le és folyassunk rá hideg vizet.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és süssük zsírjára. Szűrjük le, a szalonnát tegyük félre.

A szalonna zsírjában melegítsük át a leszűrt sztrapacskát, adjunk hozzá kevés juhtúrót és tejfölt. Miután kissé összepirítottuk, azonnal tálaljuk.

A tányérra halmozott sztrapacskára morzsoljunk juhtúrót, locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg a ropogós szalonnakockákkal. Vékonyan szeletelt lila hagymát is tálalhatunk mellé.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás