Így készíthetsz húsvétra kalácsból koszorút, nyuszit

Egyszerűen kivitelezhető húsvéti kalácsfigurák. A kalács- és kenyérsütő kézművész, Atkáriné Terike receptje alapján készültek.

Hozzávalók

200 ml langyos tej

3 evőkanál cukor

1 teáskanál só

40 g puha vaj

2 tojássárgája

100 g joghurt

600 g liszt

20 g élesztő

+ 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A hozzávalókból közepes lágy, tésztát készítünk. Harminc percig kelesztjük, majd formázzuk.

A tepsiben még 25-30 percig hagyjuk pihenni, majd előmelegített 200 fokos sütőben sütjük 10-12 percig.

A sütés befejezése előtt le kell kenni cukros tejjel a kalácsok tetejét, majd tegyük vissza a sütőbe a szép aranybarna szín eléréséig.

Tipp: tegyünk vízzel teli edényt a sütőbe már az előmelegítésnél és a sütésidő végéig hagyjuk bent.

 

Ötletadó összeállításunk

Húsvét kalács

Kreatívan a konyhában: húsvéti nyuszi, koszorú, kosárka kalácstésztából

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =

hirdetés