Így készíthetsz húsvétra kalácsból koszorút, nyuszit
Egyszerűen kivitelezhető húsvéti kalácsfigurák. A kalács- és kenyérsütő kézművész, Atkáriné Terike receptje alapján készültek.
Hozzávalók
200 ml langyos tej
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
40 g puha vaj
2 tojássárgája
100 g joghurt
600 g liszt
20 g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
A hozzávalókból közepes lágy, tésztát készítünk. Harminc percig kelesztjük, majd formázzuk.
A tepsiben még 25-30 percig hagyjuk pihenni, majd előmelegített 200 fokos sütőben sütjük 10-12 percig.
A sütés befejezése előtt le kell kenni cukros tejjel a kalácsok tetejét, majd tegyük vissza a sütőbe a szép aranybarna szín eléréséig.
Tipp: tegyünk vízzel teli edényt a sütőbe már az előmelegítésnél és a sütésidő végéig hagyjuk bent.
Ötletadó összeállításunk
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.