Halak, békák, tavirózsák. Ernesztina csodaszép tavat épített a kertjében

Ernesztina kertjében van egy kis tavacska, idilli látvány. Azt hihetnénk, hogy profikra bízta a kialakítását, pedig egyedül vágott bele. 

***

Vettem egy akváriumot két aranyhallal. Így kezdődött. Pár év múlva, ahogy a halak szaporodtak, úgy éreztem, jó lenne az életkörülményüket jobbá, szebbé tenni. Belevágtam – egy pici tavacskát telepítettem a kertben. Geotex fóliát fektettem az aljára, majd tófóliát.

Nem tudom leírni azt az érzést, amikor először vették birtokukba a halak és békák a régihez képest hatalmas új otthonukat. Sajnos a hely adottsága miatt a tavat éppen a délutáni erős nap éri, ezért hamar algásodik. A nagysága miatt még több víz alatti növényt kell telepítenem.

Hasznos tippek

Akármilyen algás is a víz, a rekkenő melegben ne cseréljünk nagyobb víz mennyiséget, mert halpusztuláshoz vezet. A tavirózsákat hagyjuk 3-4 évig a kosarukban, hogy megerősödjenek. Ősszel szoktam nagyobb vízcserét eszközölni, iszapolni, a nád- és gyékényféléket a víz felett pár centisre levágni. Ha kevés hal él a tóban, elég 4-5 évente iszapolni.

A tó szellőztetéséről feltétlenül gondoskodjunk – bármilyen egyszerű csobogó megfelel erre a célra. Még mindig alakítom a tavat, pedig már 5 éve megvan. Sok örömet, szépséget ad.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =

hirdetés