Kezd divatba jönni a biomanikűr. Körömápolás természetes ápolószerekkel, vegyi anyagok mellőzésével

Néhány éve a természetes smink hódított, mostanra a körömápolásban is kezd divatba jönni ezt irányzat: a köröm legyen szép, ápolt, és natúr! Nem minden nő szereti a színes, mintás (épített) körmöket. Kezd divatba jönni a bio- vagy natúr manikűr, amely hasonló a természetességet éltető japán manikűrhöz.

A biomanikűr lényege, hogy a megfelelő ápolás és kezelés után teljes természetességében marad meg a köröm. A biomanikűr általában tartalmaz egy teafa olajos kézfertőtlenítést, egy hagyományos (áztatásos) manikűrt, amely magában foglalja a körmök formázását, felesleges bőr eltávolítását a köröm környékéről, végül egy fényező polírozást, amely ragyogó fényt ad a körmöknek. A biomanikűr része a ricinusolajas ápolás is, amely erősíti a természetes körmöket, befejezésképpen pedig természetes összetevőjű kézkrémmel masszírozzák át a teljes köröm körüli részt.

Időnként akkor is érdemes egy ilyen teljes körű körömápolást elvégezni vagy manikűrössel elvégeztetni, ha egyébként tartósan lakk fedi a körmöket. Néhány havonta érdemes szabadon hagyni a körmöket, pihentetni két géllakkozás között.

A biomanikűr a legtöbb manikűrösnél elérhető a szolgáltatás – nem feltétlenül ezen a néven ismerik, de ha körülírjuk, mit szeretnénk, a manikűrös érteni fogja.

– Tolvaj Vica –

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =

hirdetés