Kreatív újrahasznosítás: dekoratív fonott kosarak, tárolók újságpapírból

Anita újságpapírból és kartonból készít dekoratív kosarakat, fonott tárolókat, ékszereket, sőt, üvegpalackoknak is készít ruhát. 

– Először ékszereket, tálakat készítettem újságpapírból, majd kosarakat, tárolókat, s végül alkotóként ezekben találtam rá az igazi szerelemre. Mindig nagyon tetszetek a fonott kosarak, tárolok. A boltok által kínál termékek nem igazán nekem valók; színűk, anyaguk, s többek között az áruk miatt. Sokat kutakodtam a neten, képeket néztem, próbáltam ellesni a technikát: mit, hogyan kell csinálni. Egy ilyen böngészés alkalmával bukkantam rá a papírfonásra, és egy külföldi blogra, ahol videókkal segítették a hozzám hasonló, alkotni vágyó embereket az alaptechnika elsajátításában. Mindez 2011 végén történt – ettől kezdve nem volt megállás – mondja Anita.

Munkahely hiányában a napjaimat a technika elsajátítása töltötte ki; imádtam! Szinte mindennap fontam – sokszor még álmomban is -, értek kudarcok is. Akkoriban magyar nyelvű leírást nem találtam, így magam kísérletezgettem. Egy évnyi gyakorlás után már megvoltam elégedve a munkáimmal – 2012-ben elkezdtem árusítani a kosaraimat.

Ma már sok leírás és videó található az interneten; viszonylag könnyű elsajátítani a technikát. Úgy érzem, sokat fejlődtem, már megvan a magam stílusa és technikája. Csak ajánlani tudom mindenkinek: próbálja ki! Nem nagy ördöngösség az alapok elsajátítása, elszántság és gyakorlás kell hozzá. Maga a fonás anyaghasználattól függetlenül örömteli, megnyugtató elfoglaltság, kikapcsol és pihentet. Mindig kitalálok valamit, a terveim között szerepel egy könyv a papírfonás technikáról, valamint már kísérletezgettek kisbútorok készítésével, újságpapír és karton felhasználásával.

Nita Fonott Papír

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × kettő =

hirdetés