Sajtkrémes répatorta

Ezt a receptet kisfiam bölcsődéjének konyhásaitól kaptam, az egyik ünnepségen ugyanis ezzel a finomsággal kínálták a gyerekeket és a szülőket, s annyira ízlett mindenkinek, hogy megkaptuk a receptet. 

Elkészítés

30 dkg barna cukrot kikeverünk 20 dkg margarinnal; 4 egész tojást egyenként hozzáütünk, majd 40 dkg reszelt sárgarépát, fél tasak sütőporral és 1 teáskanál szódabikarbónával elkevert 30 dkg lisztet szórunk bele.

Tetszés szerint ízesíthetjük – én a receptben megadott 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéjon kívül 1 mokkáskanál gyömbérport, 1 csipet szerecsendiót és őrölt szegfűszeget adtam hozzá, a fahéjból pedig dupla mennyiséget.

Aszalt gyümölcsöket szórhatunk bele. Én kandírozott gyümölcsökkel, kis maréknyi durvára vágott dióval ízesítettem.

Sütés: előmelegített sütőben egy órán át 180 Celsius-fokon. 

Ha elkészült, 5 dkg vajat simára keverünk 50 dkg sajtkrémmel (Parmalat tejszínes sajtkrém, más natúr sajtkrém, vagy Mascarpone), 10 dkg porcukorral és rákenjük a tortára. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítve is nagyon finom.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + tizenkettő =

hirdetés