Sajtkrémes répatorta
Ezt a receptet kisfiam bölcsődéjének konyhásaitól kaptam, az egyik ünnepségen ugyanis ezzel a finomsággal kínálták a gyerekeket és a szülőket, s annyira ízlett mindenkinek, hogy megkaptuk a receptet.
Elkészítés
30 dkg barna cukrot kikeverünk 20 dkg margarinnal; 4 egész tojást egyenként hozzáütünk, majd 40 dkg reszelt sárgarépát, fél tasak sütőporral és 1 teáskanál szódabikarbónával elkevert 30 dkg lisztet szórunk bele.
Tetszés szerint ízesíthetjük – én a receptben megadott 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéjon kívül 1 mokkáskanál gyömbérport, 1 csipet szerecsendiót és őrölt szegfűszeget adtam hozzá, a fahéjból pedig dupla mennyiséget.
Aszalt gyümölcsöket szórhatunk bele. Én kandírozott gyümölcsökkel, kis maréknyi durvára vágott dióval ízesítettem.
Sütés: előmelegített sütőben egy órán át 180 Celsius-fokon.
Ha elkészült, 5 dkg vajat simára keverünk 50 dkg sajtkrémmel (Parmalat tejszínes sajtkrém, más natúr sajtkrém, vagy Mascarpone), 10 dkg porcukorral és rákenjük a tortára. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítve is nagyon finom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.