Sárgarépa krémleves kókusztejszínnel
A kókusztejszín jellegzetes ízt ad a levesnek, és a fűszerek is. Érdemes elkészíteni!
Hozzávalók 4 személyre
4-5 nagyobb sárgarépa apróra kockázva
2 vöröshagyma apróra vágva
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1 centi hámozott gyömbér apróra reszelve
2 közepes burgonya
olívaolaj
kb. 1 liter víz
2 dl kókuszkrém (kókusz tejszín)
1/2 ek zöldfűszereket tartalmazó ételízesítő
kurkuma, szerecsendió, őrölt római kömény ízlés szerint
só ízlés szerint
1 babérlevél
Elkészítés
Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzákeverjük a sárgarépát, a burgonyát és pár percig fedő alatt pároljuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a babérlevelet, a sót, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Kivesszük belőle a babérlevelet.
Botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket – római köményt, kurkumát, szerecsendiót – és a kókuszkrémet.
Összeforraljuk, de már nem főzzük, s máris tálalható.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.