Sárgarépa krémleves kókusztejszínnel

A kókusztejszín jellegzetes ízt ad a levesnek, és a fűszerek is. Érdemes elkészíteni!

Hozzávalók 4 személyre

4-5 nagyobb sárgarépa apróra kockázva

2 vöröshagyma apróra vágva

1-2 gerezd zúzott fokhagyma 

kb. 1 centi hámozott gyömbér apróra reszelve

2 közepes burgonya

olívaolaj

kb. 1 liter víz

2 dl kókuszkrém (kókusz tejszín)

1/2 ek zöldfűszereket tartalmazó ételízesítő

kurkuma, szerecsendió, őrölt római kömény ízlés szerint

só ízlés szerint

1 babérlevél

Elkészítés

Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzákeverjük a sárgarépát, a burgonyát és pár percig fedő alatt pároljuk. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, a babérlevelet, a sót, és közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket. Kivesszük belőle a babérlevelet.

Botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük a fűszereket – római köményt, kurkumát, szerecsendiót – és a kókuszkrémet. 

Összeforraljuk, de már nem főzzük, s máris tálalható.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt − kettő =

hirdetés