Szedres-szilvás morzsasüti

Ez a finom süti sokféle gyümölccsel elkészíthető: sárgabarackkal, almával, málnával stb. A gyümölcsöket keverhetjük is. A szilvás-szedres változatot ajánljuk.

Hozzávalók

15 dkg liszt

10 dkg apró szemű zabpehely

15 dkg hideg vaj

1 csomag vaníliás cukor v. teáskanálnyi vanília aroma

csipetnyi só

15 dkg barna cukor vagy ennek megfelelő alternatív édesítő

1 kk sütőpor

A töltelékhez

kb. fél kg szeder és kimagozott, negyedelt szilva vegyesen

1 (bio)citrom reszelt héja

egy citrom frissen facsart leve

10 dkg cukor vagy ennek megfelelő alternatív édesítő

Elkészítés

A száraz összetevőket – zabpelyhet, lisztet, sütőport, cukrot, sót – alaposan keverjük össze. Nagy lyukú reszelőn reszeljük hozzá a hideg vajat és kézzel morzsoljuk össze.

A gyümölcsöket közvetlenül sütés előtt szórjuk meg cukorral. (Kevés, kb. teáskanálnyi citromlében csomómentesre kevert étkezési keményítőt is keverhetünk a gyümölcshöz.)

A tészta felét egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt magas falu tepsiben, majd nyomkodjuk le a tenyerünkkel.

Terítsük szét a tésztaágyon a gyümölcsöt, majd a tészta maradékát egyenletesen szórjuk rá.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon (légkeverőn) süssük aranybarnára. Sütési idő 35-40 perc.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =

hirdetés