Szerelmünk lapjai. Filmajánló

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég. 

Allie Hamiltont Rachel McAdams alakította

Több mint húsz éve Nicholas Sparks Szerelmünk lapjai című regénye ragadta magával a romantikus történetek kedvelőit. Az amerikai író azóta megannyi bestsellert tudhat magáénak, könyvei közül pedig hatra a filmvilág is felfigyelt. A regény egyszerű, hétköznapi történet: a(z egész életen át kitartó) szerelemről, a fiatalságról, az egymás (élete) iránti tiszteletről, a kapcsolatok fontosságáról, és annak ígértéről, hogy létezik az orvostudományt áthidaló emberek közötti kapocs, a szeretet, ami bármilyen akadályt képes ledönteni.

A történet 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba.

Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.

A közel 200 oldalas regényből Jeremy Leven írt forgatókönyvet, a több mint kétórás filmet 2004-ben mutatták be Nick Cassavetes rendezésében, Rachel McAdams és Ryan Gosling főszereplésével.

szerelmunklapjai

Noah Calhount Ryan Gosling alakította

A könyv az esetek túlnyomó többségében sokkal kifejezőbb, mint a film. (Fáj a szívem, hogy a filmet előbb láttam – újranézve talán átértékelném a véleményem.) A történet magával ragadó, meghitt és megható. A történetvezetést egyszerűen imádtam! Igaz és egyszerű, semmi túlbonyolított és felesleges kör. Az öreg Noah kitett magáért elbeszélőként, a levelek szépségéről már nem is beszélve. A nyelvezet fantasztikus, ezt a könyvet igazán szerettem.

szerelmunklapjai

Noah Calhount Ryan Gosling alakította

Az összeállítás Maisch Patrícia ajánlójának szerkesztett változata. Patrícia könyvismertetőit a Szembetűnő blogon követhetik nyomon az érdeklődők. 

Szembetűnő a  Facebookon
 
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kilenc − 1 =

hirdetés