Szirnyiki újragondolva. Túrólepény zabliszttel, barackkal
Villámgyorsan elkészíthető, zsírszegény és nagyon ízletes. Reggelire, desszertnek egyaránt jó, melegen és hidegen is finom. Az alaprecept orosz eredetű, a híres szirnyiki ihlette, zablisztet használtunk és friss sárgabarackot kevertünk a masszába.
Hozzávalók kb. 12 db fél tenyérnyi lepényhez
25 dkg túró
2 ek porcukor
2 egész tojás
2 ek zabliszt (vagy finomliszt)
fél citrom reszelt héja
2 ek olvasztott vaj
Elkészítés
A túrót villával törjük, keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egész tojásokat, a porcukrot, a citromhéjat, a lisztet, 2 evőkanál olvasztott vajat, s mindezt alaposan keverjük ki villával.
Keverjünk hozzá 1-2 apróra vágott sárgabarackot.
Kevés olajat vagy vajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és evőkanálnyi mennyiségeket halmozzunk rá a masszából. Lapítsuk ki. A lepény mindkét oldalát süssük aranybarnára. Csak akkor fordítsuk meg, ha már az alja szépen megbarnult, különben széteshet a lepény.
Ha megsült, hintsük meg szőlő- vagy porcukorral.
Gyümölcsízzel vagy édes tejföllel kínáljuk, de enélkül is finom.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.