Szirnyiki újragondolva. Túrólepény zabliszttel, barackkal

Villámgyorsan elkészíthető, zsírszegény és nagyon ízletes. Reggelire, desszertnek egyaránt jó, melegen és hidegen is finom. Az alaprecept orosz eredetű, a híres szirnyiki ihlette, zablisztet használtunk és friss sárgabarackot kevertünk a masszába.

Hozzávalók kb. 12 db fél tenyérnyi lepényhez

25 dkg túró

2 ek porcukor

2 egész tojás

2 ek zabliszt (vagy finomliszt)

fél citrom reszelt héja

2 ek olvasztott vaj

Elkészítés

A túrót villával törjük, keverjük csomómentesre, adjuk hozzá az egész tojásokat, a porcukrot, a citromhéjat, a lisztet, 2 evőkanál olvasztott vajat, s mindezt alaposan keverjük ki villával. 

Keverjünk hozzá 1-2 apróra vágott sárgabarackot.

Kevés olajat vagy vajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és evőkanálnyi mennyiségeket halmozzunk rá a masszából. Lapítsuk ki. A lepény mindkét oldalát süssük aranybarnára. Csak akkor fordítsuk meg, ha már az alja szépen megbarnult, különben széteshet a lepény.

Ha megsült, hintsük meg szőlő- vagy porcukorral.

Gyümölcsízzel vagy édes tejföllel kínáljuk, de enélkül is finom.

 

hirdetés
1 válasz
  1. Erika
    Erika says:

    Totális kudarcot szenvedtem Hiába minden figyelmeztetés a receptben, hogy széteshet sütés közben…nem sikerült elkerülni. Így lett belőle császármorzsa állag Az íze viszont remek.

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + kilenc =

hirdetés