„Az vagy, amit megeszel.” Természetes szépség. A táplálkozástudományi szakértő könyve hozzásegít a szemlélet- és életmódváltáshoz

Mi lehet a titkuk azoknak a nőknek, akiket „természetes szépségnek” tartanak? Miért van az, hogy egyesek sugárzóan szépek smink nélkül is, míg mások a kozmetikai ipar által kínált számtalan optikai tuning ellenére is beleolvadnak a tömegbe? David Wolfe szerint ez a fajta megfoghatatlan, átütő szépség a tányérunkon kezdődik.

A táplálkozástudományi szakértő Természetes szépség című könyvében feltárja a tudományon alapuló öt szépítő tényezőt, ami a maradandó és sugárzó szépséghez vezet.
Megtanít arra, hogy a megfelelő tápanyagok bevitelével elindítsuk és folyamatosan működtessük testünk szépülő folyamatait.

Elsajátíthatsz olyan természetes módszereket, melyekkel lelassíthatod az öregedést, kívül-belül megtisztíthatod a tested, és a megfelelő anyagokkal táplálhatod. Megtanulhatod, hogy hogyan tápláld a sejtjeid, miként küzdd le a stresszt, vagy tedd kiegyensúlyozottá hormonműködésed. A könyv több mint 50 egyszerű, tisztító és tápláló fogás receptjét tartalmazza ezen felül, továbbá egy rendkívül hatékony háromnapos tisztítókúra leírását; egyhetes szépségétrend is található a kötetben, amely az Édesvíz Kiadó gondozásában jelent meg.

Részletek a könyvből

„Pályafutásom nagy részében a növényi és szupertáplálék-alapú étrend rend kívüli előnyeit kutattam és népszerűsítettem.

„Az vagy, amit megeszel”, tartja a mondás, amely ma igazabb, mint valaha. Napjaink élelmiszeripara a gazdaságosságon alapul. Ételünk minőségénél és egészséges voltánál már fontosabb a profit. A degeneratív betegségek száma soha nem tapasztalt ütemben növekszik, és az emberiség egyszerre szenved alultápláltságtól és kóros elhízástól. Az első alapvető lépést e dolgok helyrehozása felé az jelenti, ha felismerjük, milyen módon működik az élelmiszer- és szépségipar, és messzire elkerüljük ezt az egész elfajult és romlott rendszert.

Ha betérünk egy élelmiszerüzletbe, az olyan, mintha egy aknamezőre lépnénk. Bár létezik jó alternatíva, a csapdák elkerüléséhez tudás és tisztánlátás szükségeltetik. Nem könnyű leküzdeni a hamis, túlízesített ételek utáni vágyat, de megtanulhatjuk felismerni a ravasz marketingfogásokat és a címkéken kötelezően feltüntetendő adatok nyilvánvaló manipulálását.

Megdöbbentőnek találom, hogy az emberek még mindig úgy vélik, hogy a „természetes aromáknak” bármi köze van a tényleges élelmiszerekhez. Például bizonyos márkájú narancslevek „természetes aromákat” tartalmaznak. Mi az a természetes aroma? Nem más, mint egy laboratóriumban kifejlesztett kémiai vegyület, amely valamilyen természetes ízre hasonlít – ebben az esetben a narancséra. A „természetes aroma” akár száz különböző összetevőből is állhat. Ezzel a módszerrel a feldolgozott élelmiszernek – amely olyan szépségromboló elemeket tartalmaz, mint a finomított és feldolgozott olajak – bármilyen ízt adhatnak.

Lehet vitatkozni az aromák veszélyeiről vagy előnyeiről, egy dolog azonban nyilvánvaló: az ízesítő anyagokat arra fejlesztették ki, hogy leplezzenek valamit, ami sok esetben tápanyaghiány vagy akár rákkeltő összetevő is lehet! Az élelmiszeripari vállalatok milliókat költenek az élelmiszer-termelésnek erre az aspektusára, aminek hatalmas a hozadéka.

Nincs nagy különbség a kozmetikai és az élelmiszeripar között. Mindkettő az aktuális címkézési törvényeket – vagy azok hiányát – használja ki, hogy lényegében megtévessze a fogyasztókat, és hatalmas nyereségre tegyen szert.

Ha ezt felismerjük, akkor végigsétálva az üzletek polcai között sokkal jobb élelmiszereket és testápolási termékeket teszünk a kosarunkba.

A személyes tapasztalaton, alapos kutatómunkán és szilárd szóbeli bizonyítékokon alapuló mondandóm évtizedek óta meglehetősen egyértelmű: biotermesztésű, teljes értékű élelmiszerek fogyasztásával vigyük a kiváló egészség és sugárzó szépség elérésére irányuló ősi szemléletmódot olyan közel a természethez, amennyire lehetséges.
Ha lehet, növényi alapú étrenden éljünk. Ebbe illesszük bele a szupertáplálékokat és szupergyógynövényeket. Kerüljük a genetikailag módosított, vegyileg terhelt, feldolgozott Frankenstein-ételeket…

Ám én sem mindig táplálkoztam így… Mint a legtöbb amerikai gyerek, a hagyományos amerikai étrenden éltem: gabonapehely, előre szeletelt kenyér, pasztörizált, homogenizált, sötétben világító, rovarölő szereket, gyomirtót és gombaölő szereket tartalmazó, genetikailag módosított, hormonkezelt tej, mérgező műanyag flakonból, csapvízzel hígítva. A szüleim nem ismertek ennél jobbat. Én sem.

A természet egyszerű a maga bonyolultságában. Egyetlen ételben megtalálhatók a gyógyhatású poliszacharidok, esszenciális zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, flavonoidok, fehérjék és aminosavak – az erős, rugalmas, ragyogó bőr, haj, köröm és fogak szilárd építőkövei. Azt tanácsolom, hagyjuk, hogy a természet értünk dolgozzon!

Semmi szükség a mesterségesen előállított, szintetikus vegyi készítményekre, amelyekért hatalmas árat fizet a szervezetünk és a környezetünk, és amelyek az öregedés és a rossz egészség előmozdítói. Az élelmiszerek és a kozmetikai cikkek gyártói elhitetik velünk, hogy nem létezik természetes megoldás a problémáinkra…

Száz évvel ezelőtt még kizárólag természetes gyógymódok léteztek, a fejfájástól a ráncos bőrig mindenre. Azt hihetnénk, hogy kifinomultabbá vált az egészséghez való hozzáállásunk, ám valójában teljesen elveszítettük a fonalat.

A túlsúly, szívbetegség, rák, felgyorsult öregedés, stressz és gyulladások
már járványos méreteket öltöttek. Vissza kell térnünk az alapokhoz. Biztosíthatlak benneteket, hogy az itt bemutatott ételek fogyasztásával mozgósítjátok az önmagatokban rejlő lehetőséget, hogy minden szinten egészségesnek és életerősnek érezzétek magatokat. Ha bízunk a régiek bölcsességében, nem kell találgatnunk, mit együnk, hogy egészségesek és szépek legyünk.” (David Wolfe)

 

A 300 oldalas kötet magyar változata az Édesvíz Kiadó gondozásában jelent meg.
Itt rendelhető >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 3 =

hirdetés