Tisztít, vitalizál: almás-sajtos zellersaláta dióval, gránátalmával

A zellert leveszöldségként tartjuk számon, pedig nyersen is fogyasztható. Az alábbi salátát azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik idegenkednek a zeller karakteres, fűszeres ízétől. Nagyon egészséges – tisztító és regeneráló hatású saláta.

zeller_alma_salata2

Hozzávalók 2-4 személyre

1 közepes zellergumó meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve

2-3 db nagy lyukú reszelőn lereszelt hámozott alma

5 dkg nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt (trappista, edami, ementáli stb.)

fél citrom leve

maréknyi durvára tört dió

gránátalma mag ízlés szerint

Elkészítés

A reszelt zellert, almát keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, majd a sajtot is keverjük hozzá. A saláta így is ízletes, de nagyon jól passzol hozzá a durvára vágott dió és gránátalma mag. Ráadásul még teljesebb értékű salátát kapunk.

A zeller karakteres íze miatt felesleges külön fűszerezni.

Kapcsolódó cikkek

Angol zeller: az egyik legjobb természetes vérnyomáscsökkentő!

zoldseg_martogatos4

Ropogós vitaminfalatok: nyers zöldségek mártogatóval

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 5 =

hirdetés