Tisztít, vitalizál: almás-sajtos zellersaláta dióval, gránátalmával
A zellert leveszöldségként tartjuk számon, pedig nyersen is fogyasztható. Az alábbi salátát azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik idegenkednek a zeller karakteres, fűszeres ízétől. Nagyon egészséges – tisztító és regeneráló hatású saláta.
Hozzávalók 2-4 személyre
1 közepes zellergumó meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2-3 db nagy lyukú reszelőn lereszelt hámozott alma
5 dkg nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt (trappista, edami, ementáli stb.)
fél citrom leve
maréknyi durvára tört dió
gránátalma mag ízlés szerint
Elkészítés
A reszelt zellert, almát keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, majd a sajtot is keverjük hozzá. A saláta így is ízletes, de nagyon jól passzol hozzá a durvára vágott dió és gránátalma mag. Ráadásul még teljesebb értékű salátát kapunk.
A zeller karakteres íze miatt felesleges külön fűszerezni.
Kapcsolódó cikkek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.