Tisztít, vitalizál: almás-sajtos zellersaláta dióval, gránátalmával

hirdetés

hirdetés

A zellert leveszöldségként tartjuk számon, pedig nyersen is fogyasztható. Az alábbi salátát azoknak is érdemes megkóstolniuk, akik idegenkednek a zeller karakteres, fűszeres ízétől. Nagyon egészséges – tisztító és regeneráló hatású saláta.

zeller_alma_salata2

Hozzávalók 2-4 személyre

1 közepes zellergumó meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve

2-3 db nagy lyukú reszelőn lereszelt hámozott alma

5 dkg nagy lyukú reszelőn lereszelt sajt (trappista, edami, ementáli stb.)

fél citrom leve

maréknyi durvára tört dió

gránátalma mag ízlés szerint

Elkészítés

A reszelt zellert, almát keverjük össze, adjuk hozzá a citromlevet, majd a sajtot is keverjük hozzá. A saláta így is ízletes, de nagyon jól passzol hozzá a durvára vágott dió és gránátalma mag. Ráadásul még teljesebb értékű salátát kapunk.

A zeller karakteres íze miatt felesleges külön fűszerezni.

Kapcsolódó cikkek

Angol zeller: az egyik legjobb természetes vérnyomáscsökkentő!
zoldseg_martogatos4
Ropogós vitaminfalatok: nyers zöldségek mártogatóval

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás