Volosko, a hangulatok és a macskák városa. Építészeti gyöngyszem, nemzetközi hírű kis kifőzdével

Opatija mindig is népszerű volt a magyarok körében; erről idén nyáron is megbizonyosodhattunk, mindig hallani magyar szót a strandon, az éttermekben, a szálláshelyeken és az utcákon. Az Adriát 12 kilométeren át kísérő Lungomare sétánytól karnyújtásnyira van a tenger; a szabad strandok között olyat is találunk, amely kutyával is látogatható. A parton elegáns szállodák, éttermek, kávézók sorakoznak. Az Opatijával összekapcsolódó Ičićit nagy strandja miatt szeretik a turisták, a Lungomare sétányon gyalogosan is megközelíthető. Érdemes felkeresni az Opátijával másik irányban határos Voloskót is. Hangulatos kis település, varázslatos (historikus) építészeti megoldásokkal.

Hamisítatlan mediterrán hangulat fogadja a látogatókat; tenger, délszaki növények, hangulatos, zegzugos kis utcák, régi, zsalugáteres épületek, és rengeteg macska… Voloskóban is találni elegáns tengerparti éttermeket, bárokat, de akik szeretnék kipróbálni az autentikus helyi konyhát, érdemes felkeresniük a Konoba Ribarnica nevű kis kifőzdét.

volosko2016

volosko2016_1

volosko2016_4

volosko2016_8

 

Konoba Ribarnica

Az egység a hangulatos Andrije Štangera utcában található; a tenger gyümölcseinek színe-java megtalálható az étlapon. A vendég meg is nézheti, hogyan készül a vacsorája. Van, hogy egy szabad asztalra több mint egy órát kell várni. Kevés az asztal (mindössze 16 vendéget tudnak az utcán leültetni), és a kis vendéglő, annak ellenére, hogy nem reklámozza magát, s relatíve eldugott helyen található, mágnesként vonzza a külföldieket. A vendégek többsége tudja, mire számíthat, ezért nem is reklamálnak. A hosszú várakozási idő miatt méltatlankodókat a kifőzdés egyébként is helyreteszi humorosan: Hová siet? Ön éppen nyaral, én pedig dolgozom.

volosko2016_15

volosko2016_9

volosko2016_14

Autentikus. Hangulatos. Nem a külsőségeivel hívja fel magára a figyelmet; a titkuk, hogy nagyon jól és jó áron főznek minőségi, friss alapanyagból.

volosko2016_10

volosko2016_16

volosko2016_17

volosko2016_18

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 5 =

hirdetés