Zabpelyhes almás szelet

Finom reformsüti magas vitamin- és rosttartalommal. Gyorsan elkészíthető. 

Száraz összetevők

15 dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)

kb. 8 dkg teljes kiőrlésű vagy rétesliszt

2 teáskanál őrölt fahéj

1 kávéskanál szódabikarbóna

2 csipet só

A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze!

A többi hozzávaló

15 dkg vaj

1 dl méz (vagy 15 dkg porcukor)

3 evőkanál tejföl

fél csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet vagy a porcukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Kézzel dolgozzuk össze.

A tészta akkor jó, ha formálható, de viszonylag kemény. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsi közepére és tenyérrel lapítsuk ki kb. 1 centisre.

3-4 hámozott almát szeleteljünk vékonyra (vagy gyaluljuk le), keverjük össze 1-2 kávéskanál őrölt fahéjjal, 1 evőkanál mézzel vagy porcukorral, s azonnal simítsuk el egyenletesen a tésztán.

Sütés: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 20 perc

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

hirdetés