Zabpelyhes almás szelet
Finom reformsüti magas vitamin- és rosttartalommal. Gyorsan elkészíthető.
Száraz összetevők
15 dkg apró szemű natúr zabpehely (normál zabpehely is jó hozzá)
kb. 8 dkg teljes kiőrlésű vagy rétesliszt
2 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
A száraz összetevőket egy nagyobb tálban alaposan keverjük össze!
A többi hozzávaló
15 dkg vaj
1 dl méz (vagy 15 dkg porcukor)
3 evőkanál tejföl
fél csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet vagy a porcukrot, a tejfölt, és a többi hozzávalót. Alaposan keverjük össze, majd elegyítsük a száraz összetevőkkel. Kézzel dolgozzuk össze.
A tészta akkor jó, ha formálható, de viszonylag kemény. Pihentessük a tésztát kb. 20 percig, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsi közepére és tenyérrel lapítsuk ki kb. 1 centisre.
3-4 hámozott almát szeleteljünk vékonyra (vagy gyaluljuk le), keverjük össze 1-2 kávéskanál őrölt fahéjjal, 1 evőkanál mézzel vagy porcukorral, s azonnal simítsuk el egyenletesen a tésztán.
Sütés: 180 Celsius fok, sütési idő kb. 20 perc
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.