Zabpelyhes-kókuszos keksz aszalt gyümölcsökkel
Nagyon finom keksz, jó szívvel ajánljuk!
Hozzávalók 2 nagyobb tepsihez
12 dkg cukor (barna- vagy kristálycukor, xilittel is elkészíthető)
1 db tojás
10 dkg hideg vaj
10 dkg finomliszt
10 dkg aprószemű zabpehely
1 csipet só
5 dkg kókuszreszelék
1/2 tasak vaníliás cukor (vagy 1 kk vanília kivonat)
kb. 2 ek apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)
1 mk sütőpor
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és az egész tojást, majd gyúrjuk össze az egészet.
A tésztát formáljuk hengerré, majd csomagoljuk frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőbe fél-egy órára.
A hideg henger alakú tésztából éles késsel vágjunk kb. 4-5 milliméteres szeleteket. Ha nehéz szeletelni, formáljunk kis golyót a levágott tésztából és lapítsuk ki a tenyerünkkel.
A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.
Tipp
Nem feltétlenül kell egyszerre megsütni az egészet, a tésztát frissentartó fóliába csomagolva fagyasztóba tehetjük, s bármikor felhasználhatjuk.
Mi többnyire a saját jól felfogott érdekünkben szoktuk csak a felét megsütni, ugyanis addig-addig csipegetjük, amíg el nem fogy.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.