Zabpelyhes-kókuszos keksz aszalt gyümölcsökkel

Nagyon finom keksz, jó szívvel ajánljuk!

Hozzávalók 2 nagyobb tepsihez

12 dkg cukor (barna- vagy kristálycukor, xilittel is elkészíthető)

1 db tojás

10 dkg hideg vaj

10 dkg finomliszt

10 dkg aprószemű zabpehely

1 csipet só

5 dkg kókuszreszelék

1/2 tasak vaníliás cukor (vagy 1 kk vanília kivonat)

kb. 2 ek apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)

1 mk sütőpor

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és az egész tojást, majd gyúrjuk össze az egészet.

A tésztát formáljuk hengerré, majd csomagoljuk frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőbe fél-egy órára.

A hideg henger alakú tésztából éles késsel vágjunk kb. 4-5 milliméteres szeleteket. Ha nehéz szeletelni, formáljunk kis golyót a levágott tésztából és lapítsuk ki a tenyerünkkel.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.

Tipp

Nem feltétlenül kell egyszerre megsütni az egészet, a tésztát frissentartó fóliába csomagolva fagyasztóba tehetjük, s bármikor felhasználhatjuk.

Mi többnyire a saját jól felfogott érdekünkben szoktuk csak a felét megsütni, ugyanis addig-addig csipegetjük, amíg el nem fogy.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × kettő =

hirdetés