Zabpelyhes-kókuszos keksz aszalt gyümölcsökkel

hirdetés

hirdetés

Nagyon finom keksz, jó szívvel ajánljuk!

Hozzávalók 2 nagyobb tepsihez

12 dkg cukor (barna- vagy kristálycukor, xilittel is elkészíthető)

1 db tojás

10 dkg hideg vaj

10 dkg finomliszt

10 dkg aprószemű zabpehely

1 csipet só

5 dkg kókuszreszelék

1/2 tasak vaníliás cukor (vagy 1 kk vanília kivonat)

kb. 2 ek apróra vágott aszalt gyümölcs (elhagyható)

1 mk sütőpor

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat és az egész tojást, majd gyúrjuk össze az egészet.

A tésztát formáljuk hengerré, majd csomagoljuk frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőbe fél-egy órára.

A hideg henger alakú tésztából éles késsel vágjunk kb. 4-5 milliméteres szeleteket. Ha nehéz szeletelni, formáljunk kis golyót a levágott tésztából és lapítsuk ki a tenyerünkkel.

A kekszeket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.

Tipp

Nem feltétlenül kell egyszerre megsütni az egészet, a tésztát frissentartó fóliába csomagolva fagyasztóba tehetjük, s bármikor felhasználhatjuk. (Mi többnyire a saját jól felfogott érdekünkben szoktuk csak a felét megsütni, ugyanis addig-addig csipegetjük, amíg el nem fogy.)

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás