Zöld tippek tavaszi nagytakarításhoz. Az Ecogarantie minősítésű környezetbarát mosó- és tisztítószerekről

A tavaszi nagytakarítás nemcsak időigényes munka, de sok olyan anyagot juttat a lakásba, illetve a környezetbe, melyek ártalmasak is lehetnek. A klasszikus tisztítószereken minden esetben fel van tüntetve, hogy nem adhatóak gyerekek kezébe, károsíthatják a bőrt és a szervezetet, esetleg nem önthetőek be a csatornába sem. Éppen emiatt egyre többen fordulnak a zöld megoldások felé a takarítást illetően is.

A nagy hatékonyságú tisztító- és fertőtlenítőszerek (hypo, vízkőoldó, penészirtó, hideg zsíroldó stb.) veszélyesek az emberi szervezetre, többnyire maró vagy irritáló hatásúak. A klasszikus változatok a szervezetre kifejezetten káros méreganyagokat tartalmaznak, ezért használatuk során óvintézkedéseket kell tenni a bőrünk védelmében, és ügyelni kell arra, hogy a gyerekek ne jussanak hozzá ezekhez az anyagokhoz. Mindemellett ezek a termékek veszélyesek a környezetre is, a növény- és állatvilágra.

Léteznek azonban olyan természetes eredetű, öko tisztítószerek, amelyek a klasszikus takarítószerekhez hasonló hatással rendelkeznek, viszont a környezetet nem károsítják, kevésbé veszélyes a használatuk, nem irritálják a bőrt.

A kínálat ma már egyre nagyobb környezetbarát tisztítószerekből; az AlmaWin öko mosó-és tisztítószer család szinte minden mosással, mosogatással, takarítással kapcsolatos problémára megoldást kínál veszélytelen összetevőivel, hatékonysága sem marad el a hagyományos szerekétől.

Egyedülállónak mondható az AlmaWin narancsolajos tisztító koncentrátuma, amely Németországban a Natürlich magazin közönségdíját is elnyerte tavaly. A narancsolaj 10 hatást egyesít magában és – mivel koncentrátumról beszélünk – néhány csepp is jelentős hatást eredményez. Eltünteti a zsír-és olajfoltokat a konyhában, az olaj-és korommaradványokat a grillsütőről, a bor-, a pörkölt-, zsírfoltokat a ruháról, a rovarmaradványokat az autó szélvédőjéről és a kellemetlen szagokat is semlegesíti. A felmosóvízbe csepegtetve kellemes, természetes narancsillattal tölti meg a helyiséget.

Mosáshoz is léteznek környezetbarát alternatívák. A mosódiófa terméséből kinyert szaponin az egyik legerősebb természetes tisztítószer – nem irritálja a bőrt, ezért nyugodtan alkalmazhatóak még az egészen pici babák ruháinak mosására is. Különösen kényelmes a folyékony mosódió használata, hiszen nem szükséges a dióhéjakkal bajlódni. A folyékony mosódió mellett a fehér-, színes, fekete, gyapjú-, sőt még sportruházat mosásához is találunk öko készítményeket.

Az Ecogarantie az egyik legelismertebb, öko termékeket minősítő védjegy, melyet 2002-ben hoztak létre Belgiumban. A minősítés a kozmetikumokra, a testápolási termékekre, a mosó- és tisztítószerekre valamint a tengeri sókra terjed ki. Odaítélését az emberi egészséget és a környezetet egyaránt védő, szigorú kritériumoknak való megfelelés alapján bírálja el egy független szakértői bizottság.  Bővebben >>
Az Ecogarantie minősítéssel rendelkező termékek nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat és tartósítószereket, foszfátokat és klórt, kőolajszármazékokat, optikai fehérítőt, melyek szintetikus anyagok, és allergiát okozhatnak, felesleges töltőanyagokat, melyek nem rendelkeznek mosó- és tisztító hatással és génmanipulált anyagokat sem.

Az Ecogarantie minősítéssel rendelkező öko mosó- és tisztítószerek és testápoló termékek bőrbarát jellegük miatt kifejezetten javasoltak bőrallergiában, ekcémában szenvedőknek, érzékeny bőrűeknek, kisbabáknak, gyerekeknek egyaránt.

Az öko tisztítószerek között találunk üveg- és ablaktisztítószert és a fürdőszoba takarításához megfelelő koncentrátumot is, sőt a WC tisztán tartásához megfelelő szennyeződéseket és vízkövet egyaránt feloldó gélt is.

Az illatosított termékek jóvoltából a mosogatás sem terheli többé a környezetet és kellemes, természetes illatokat csempész a lakásba. A vadrózsa, citromfű vagy éppen mandarin illóolajos készítmények közül mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbbet, ha kézi mosogatásról van szó. Mosogatógépekhez is kapható öko készítmény, legyen szó tablettáról, mosogatóporról, regeneráló sóról vagy öblítőről.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés