A lapos szex „lélektana” elfogultan, női szemmel

Tudtad, hogy egy jó kapcsolatban is ki tud fakulni a szenvedély? A meghittség sajnos nem garancia a jó szexre. Mert minél szeretet telibb, és biztonságosabb egy kapcsolat, annál színtelenebbé tud válni a szex.

sex

Mert a vágyat az tartja fenn, ami új. Mivel emberből vagy, él benned a kaland, az újdonság, a kockázat, és az ismeretlen iránti vágy! És hát a kanapé komfortzónájából nézve, az agyonismert, megszokott párodban milyen rejtelem maradt a közösen eltöltött évek során? Nem sok. Sajnos alapszabály: ha megnyugtat, akkor nem izgat fel.
És mivel minden egyes érkező gyerek, „erotikai katasztrófaként” hozzáteszi a magáét, az évek múltával a szeretkezés nem fog „csak úgy”, előkészületek nélkül megtörténni. Semmi köze nem lesz a pillanat varázsához, vagy a spontaneitáshoz.

Vacakul hangzik, de egy idő után dolgozni kell a minőségi szexualitáson. Szükséges lesz a tudatosság és a tervezés…Egy hosszú távú, korrekt és stabil kapcsolatban sajnos le kell számolnod néhány mítosszal.

Az olyannal például, hogy a szex csak akkor az igazi, ha nem mondod ki, hogy kívánod, hanem a párod „magától kitalálja”… Vagy hogy „a pillanat ihletettségében támad”. Hogy egyszerűen megtestesül, megtörténik az, amiről fejben mozizol. Úgy, hogy nem kellett semmit tenned érte.

Pedig annyira tudod őt kívánni! Fejben… Egészen addig, míg haza nem ér. Mert amikor távol van, akkor olyan jót lehet fantáziálni róla. Akkor, amikor valahogy nehezen elérhetőnek tűnik. 

Mi a recept a jó szexre a hosszú távú kapcsolatban?

Ne várd el, hogy olyan legyen, mint az elején. Nem fogsz azután sóvárogni, ami kockázatmentesen a tiéd. Ami megbízhatóan kéznél van.

Fogadd el, hogy a kiszámíthatóság, és a biztonság kioltják a vágyat.

Sirasd el a spontaneitás illúzióját. Mert a szenvedély nem fog többé jönni, csak úgy, hevesen és magától, miközben a zoknijait párosítod, és fasírtot göngyölgetsz.

Tudd, hogy az agyadban nem állnak át a váltók seperc alatt anya üzemmódról a szeretőire, csak azért, mert kaptatok egy ajándék wellness éjszakát…

Figyelj arra, hogy ne attól jöjjön vissza a vágy, mert megborult köztetek a biztonság.
Inkább igyekezz, hogy legyen mindig valami új a kapcsolatban. Olyan élmény, olyan változás, amitől képes leszel „friss szemmel látni a régi tájat”.

Nézd akkor a másikat, amikor elemében van; amikor olyasmit csinál, amiért lelkesedik. Amikor magabiztos. Ilyenkor ismét rejtélyesnek fogod látni – nem annak a férfinak, akinek minden viccét, és minden hasmordulását ismered.

Maradj kíváncsi rá. Ne felejtsd el, hogy mindig lehet a párodban egy felfedezendő rész, és lesz köztetek távolság, amit le kell küzdened. 

Ha ellaposodott a szex, akkor nem a mennyiségi mutatókat kell tehát felturbózni. Nem is kell új kütyüket és kunsztokat vinni a hálószobába, inkább keresd meg, és egy kicsit tanuld újra a vágyat.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × három =

hirdetés