Citromhabos krémdesszert
Sütés nélkül összeállítható ez a finom krémdesszert; az elkészítés másnapjára érnek össze az ízei, ekkor igazán finom. Nyáron különösen üdítő, de bármikor elkészíthető. Gyümölcsszezontól függően keverhetünk a krémbe epret, szedret, áfonyát.
Hozzávalók 8 személyre
2 csomag babapiskóta (24 db)
0,5 l tejföl
0,5 l tejszín
2 kezeletlen citrom (bio)
20 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 ek zselatin
1 ek tortadara
Elkészítés
A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral. A citromok héját a masszába reszeljük, majd a levüket is belefacsarjuk.
A tejszínt hidegen kemény habbá verjük, és óvatosan a citromos krémhez keverjük.
A zselatint az előírásoknak megfelelően elkészítjük és belecsorgatjuk a krémbe.
Egy magas falú jénai tál alját kirakjuk a piskótákkal, majd bevonjuk a citromos krém felével, újabb sor piskóta, majd ismét a krém következik.
A tetejét citromkarikákkal díszítjük, majd megszórjuk a csokidarával.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap fogyasztható.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.