Glutén nélkül. Nyolcvan finom diétás ételt mutat be, hasznos szakértői tippekkel szolgál Hadarik Rita új receptkönyve

Glutén nélkül – ezzel a címmel jelenik meg rövidesen a népszerű Rita konyhája blog szerzőjének második receptkönyve.

hadarik_rita

Hadarik Rita

Rita nemcsak blogot vezet; főzőtanfolyamokat tart, gluténmentes éttermet vezetett, idén pedig saját fejlesztésű, gluténmentes süteményporokkal rukkolt elő. 

– Nagy feladatokat rótt rám a kézirat megírása, hiszen a kiadótól nagyon szoros határidőket kaptam. Éjjel-nappal teszteltem, sütöttem, hogy mindennel meglegyek.

Négy napig fotózták a könyv receptjeit, Rita 80 receptet készített el ez idő alatt.  

– Olyan könyvet álmodtam meg, amiben a lehető legtöbb információ, tipp és recept érhető el az egészséges gluténmentes étkezéshez.

Gluténmentes diéta mellett különösen fontos a legyengült szervezet erősítése; tápláló, rostokban, ásványi anyagokban, és vitaminokban gazdag ételeket ajánlott fogyasztani. A receptek mellett megtalálhatók lesznek a könyvben a pontos tápanyagszámítások, és egyéb allergénekre vonatkozó információk is. 

A kötet a cöliákia lélektani hátterével is foglalkozik. A gluténérzékenység diagnózisa, majd a gluténmentes diéta betartása sok negatív érzést hívhat elő az érintettekből; bánatot, dühöt, értetlenséget, tehetetlenséget…

– Ezeken át kell vergődni ahhoz, hogy valóban el lehessen indulni a testi és a lelki gyógyulás útján – mondja Hadarik Rita.

Pólus Enikő mentálterapeuta segít megérteni a lelki eredőket és folyamatokat. A gluténérzékenység nemcsak az érintettektől követel fegyelmezettséget és figyelmet, hanem a családtól és a szűkebb környezettől is. Különösen nehéz, ha kiskorúról derül ki a gluténérzékenység. A kötet szüleiknek, családtagjaiknak igyekszik olyan hasznos tanácsokkal szolgálni, amelyekkel megkönnyíthetik a gyerekek mindennapjait, amelyekkel segíthetnek könnyebben megbirkózni a diétájukat, állapotukat kísérő külső hatásokkal.

A Glutén nélkül c. kötet az alábbi weboldalon rendelhető meg, jelenleg kedvezményes áron >>

Gluténmentes receptek >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

hirdetés