Hurrá, nyaralunk! Utazik a kiskamasz, és becsomagolta a fél szobát

Hogyan nyaral a gyerek, ha kiskamasz? Boldogan és nagyvonalúan. Amennyiben van furgonod vagy utánfutós autód. Máskülönben nemigen tudod megoldani, hogy x száz kilométerrel arrébb költöztesd szűk egy hétre a nélkülözhetetlen játékait, használati tárgyait (az olvasókönyv nincs benne), márpedig ezek nélkül egy tapodtat sem hajlandó mozdulni.

Hiába győzködöd, hogy vegye lazára, elég pár váltás ruha, nem kell vinni a fél szobát – talál majd magának elfoglaltságot a vízparton. – Pont a horgász felszerelésemet hagyjam itthon? – bámul rád kikerekedett szemekkel. Igaza van, egy szülő is beszélhet hülyeséget… Egy pecabot még nem is lenne gond, ha nem lenne mellé ilyen-olyan vödör meg kiegészítő. És ez csak a pecázás. Értelemszerűen sátrat is kell vinni, amit indiános stílusban be is kell rendezni (szőttes, tomahawk, két puska minimum), DE kell egy rendes sátor is! Hogy miért? Mert az indiánosba nem mehet be akárki… Kerékpár, görkorcsolya értelemszerűen kell. Naná, hogy két focilabdát is csomagolunk (mert nem tud dönteni), komplett focimezzel, beleértve a csukát, a térdzoknit és a sípcsontvédőt is. (Focikapunk szerencsére nincs.) Mivel vízpartra megyünk, elengedhetetlen a búvár- és az úszószemüveg, békaláb, felfújható csónak, matrac, vízilabda, vízipisztoly. És akkor még nem pakoltunk váltóruhát, törölközőt, fogkrémet, fogkefét, tusfürdőt, naptejet, napszemüveget, baseball sapkát stb. Mármint a gyereknek… Egy vigaszom van: tabletet nem akar vinni és a telefonjához sem ragaszkodik.

Amíg kicsi volt, azt hittem, a babák, togyogók „utaztatása” igazi kihívás. Tévedtem. Akkor még minden nélkülözhetetlen cucca belefért egy bőröndbe…cumisüvegek, ételek, italok, ruhák, krémek, fürdetők, csörgők, vízálló lapozókönyvek, szundikendő, felfújható pancsoló, babasátor, esernyőre csukható babakocsi… Mintha tegnap lett volna, pedig már kiskamasz.

Magyarázhatom neki, hogy úton lenni a boldogság, örüljön pusztán a lehetőségnek, hagyja a felesleges terheket! – Úton lenni jó – helyesel bölcsen. S mire örülnék, hogy végre megértett, hozzáteszi: – ha megérkezünk, átmegyek biciklivel Sanyihoz és elhívom pecázni.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − egy =

hirdetés