Jégkrém házilag: így készül a banános és a mascarponés-tejszínes változat
Házilag is készíthetünk jégkrémet – bármilyen ízesítéssel. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert, kevesebb cukorral készül, alternatív édesítőket is használhatunk.
Banános jégkrém
Hozzávalók
fa spatula vagy jégkrém pálcika (a banános változathoz)
jégkrémkészítő szett
banán
jó minőségű gyümölcsjoghurt
bármilyen ízesítésű müzli
Elkészítés
A banánokat félbevágjuk, belemártjuk a joghurtba majd beleforgatjuk a müzlibe. Tálcára helyezzük és a mélyhűtőben lefagyasztjuk. Ennyire egyszerű!
Mascarponés-tejszínes jégkrém
Hozzávalók
felezett eper/áfonya/málna, vagy más idénygyümölcs
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone
1 dl tejföl
2 kanál édesítőszer
durvára vágott mogyoró vagy dió
karamell – lehet bolti, de finomabb, ha mi készítjük
Elkészítés
A mascarponét, a tejszínt, a tejfölt összekeverjük és a jégkrémkészítő formába adagoljuk kb. 1 centis rétegben. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megkeményedjen!
Amikor a massza megdermedt, megszórjuk a dióval vagy a mogyoróval, és rácsorgatunk pár kanál karamellt. A karamell rétegre tegyünk apróra vágott idénygyümölcsöt!
A jégkrémkészítőt töltsük meg a maradék mascarponés masszával és a formát pár órára tegyük hűtőbe!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.