Jégkrém házilag: így készül a banános és a mascarponés-tejszínes változat

Házilag is készíthetünk jégkrémet – bármilyen ízesítéssel. Nem tartalmaz adalékanyagot, színezéket, tartósítószert, kevesebb cukorral készül, alternatív édesítőket is használhatunk.

Banános jégkrém

Hozzávalók

fa spatula vagy jégkrém pálcika (a banános változathoz)

jégkrémkészítő szett

banán

jó minőségű gyümölcsjoghurt

bármilyen ízesítésű müzli

Elkészítés

A banánokat félbevágjuk, belemártjuk a joghurtba majd beleforgatjuk a müzlibe. Tálcára helyezzük és a mélyhűtőben lefagyasztjuk. Ennyire egyszerű!

Mascarponés-tejszínes jégkrém

Hozzávalók

felezett eper/áfonya/málna, vagy más idénygyümölcs

4 dl tejszín

25 dkg mascarpone

1 dl tejföl

2 kanál édesítőszer

durvára vágott mogyoró vagy dió

karamell – lehet bolti, de finomabb, ha mi készítjük

Elkészítés

A mascarponét, a tejszínt, a tejfölt összekeverjük és a jégkrémkészítő formába adagoljuk kb. 1 centis rétegben. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megkeményedjen!

Amikor a massza megdermedt, megszórjuk a dióval vagy a mogyoróval, és rácsorgatunk pár kanál karamellt. A karamell rétegre tegyünk apróra vágott idénygyümölcsöt!

A jégkrémkészítőt töltsük meg a maradék mascarponés masszával és a formát pár órára tegyük hűtőbe!

by Margó >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − hat =

hirdetés