Kókuszos banánpalacsinta

Ideális reggeli, tápláló és egészséges.

Banán palacsinta kókusz

Hozzávalók

1 közepes banán apróra vágva

2 egész tojás

1/3 bögre (6-7 ek) mandulaliszt (mandulaliszttel a legjobb, de használhatunk helyette zabpehelylisztet vagy finom búzalisztet is)

3 evőkanál kókuszreszelék

½ teáskanál sütőpor

1 evőkanál vanília esszencia

ghí (tisztított vaj) vagy kókuszolaj a sütéshez

A citromos vajhoz

2 evőkanál puha vaj (szobahőmérsékletű)

fél alaposan megmosott (bio)citrom héja

fél citrom leve

Tálaláshoz

citromos vaj, maroknyi áfonya (idényben friss bogyós gyümölcsök), méz vagy juharszirup

 

Elkészítés

Ha reggelire készítjük, érdemes a vajat éjszakára elöl hagyni, hogy megpuhuljon. Ha a hűtőből vesszük ki, a kemény vajat reszeljük le, botmixerrel keverjük krémes állagúra, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a citromlevet, és alaposan keverjük ki. Tegyük félre, ezzel kenjük meg majd a kész palacsintákat.

A palacsinta hozzávalóit tegyük turmixgépbe vagy – ha botmixert használnánk – egy tálba és pürésítsük.

Palacsintasütőbe tegyünk kevés ghít vagy kókuszolajat, forrósítsuk fel majd fél merőkanálnyit adagoljunk a palacsintatésztából. Közepes hőfokon süssük mindkét oldalát, hogy a palacsinta jól átsüljön, s ne égjen meg. A tészta könnyen törik, sütőlapátot használjunk a forgatáshoz. Sütés közben pótoljuk az olajat vagy a ghít.

Tálalás: nagyon finom friss bogyós gyümölcsökkel (idényben), áfonyával. Önthetünk rá mézet, juharszirupot. A palacsinták tetejét még melegen kenjük meg a citromos vajjal.

Recept, fotó: eatdrinkpaleo.com.au

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − négy =

hirdetés