Krémes fűszeres rizspuding. Hidegen és melegen is ajánljuk!

A rizspuding egyszerűen elkészíthető, tetszés szerint ízesíthetjük. Tálalhatjuk friss gyümölccsel, lekvárral, őrölt fahéjjal vagy kakaóval.

Hozzávalók 4 adaghoz

1 liter tej (házi tejjel érdemes készíteni)

12 dkg kerek szemű rizs (a legjobb a rizottó rizs)

Rizspuding8 dkg kristálycukor

2 tojássárgája

1 tasak vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje)

csipetnyi só

1-2 fahéjrúd

pár szem kardamom

1 ek vaj

Elkészítés

Öntsük a tejet egy nagyobb lábasba, keverjük hozzá a rizst, a vaníliás cukrot és a sót. A tejet fűszerezhetjük pár szem kardamommal és fahéjrúddal. Forraljuk fel, majd forrás után mérsékeljük a hőfokot. Alacsony lángon pároljuk fedő alatt 15-20 percig, a végén vegyük ki a fűszereket (fahéjrúd, kardamom).

A tojássárgát keverjük el a cukorral, majd lassan, folytonos keverés mellett adagoljunk hozzá kb. egy merőkanálnyit a forró fűszeres tejből.

A tojásos tejet öntsük a rizses tejhez. Keverjük össze. Ekkor már ne forraljuk, a tojástól a tej pár perc alatt besűrűsödik. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vajat. Melegen, hidegen is finom. A savanykás bogyós gyümölcsök vagy az ezekből készült lekvárok illenek hozzá a legjobban, de őrölt fahéjjal vagy kakaóval is megszórhatjuk.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló összeállításaink

Tradicionális török desszert: sült tejberizs

Tradicionális török desszert: sült tejberizs

Vaníliás sült tejberizs gyümölcsszósszal (tojásmentes recept)

Vaníliás sült tejberizs gyümölcsszósszal (tojásmentes recept)

Portugál rizspuding

Portugál rizspuding

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × négy =

hirdetés