Magyar tájak, magyar ízek. Néprajzi szakácsalbum képekkel, tájleírásokkal, receptekkel

hirdetés

Magyar tájak, magyar ízek – ezzel a címmel jelent meg a közelmúltban az ország nyolc régióját és ezek jellegzetes ételeinek receptjeit bemutató képes album, amely műfaját tekintve történelmi, művelődéstörténeti, földrajzi-néprajzi história s egyben szakácsalbum. Kaiser Ottó fotóihoz Laczkó Ottó mesterszakács adta a tradicionális recepteket, a tájleíró szövegeket Illés Andrea jegyzi. A 208 oldalas képes album a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.

A kötetben ismertetett nyolc régió

Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország, Dél-Magyarország, Balaton, Budapest, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld

– Ha valaki felüti ennek a könyvnek a lapjait, az olyan, mintha a tradicionális magyar konyha ajtaját nyitotta volna ki résnyire. (…) Ahányszor külföldön járok, mindig a helyi specialitásokra hívják fel a figyelmemet vendéglátóim. Azokra a legendássá vált ételekre, italokra, amelyeket évtizedek, netán évszázadok tapasztalatai alapján készítenek és fogyasztanak el generációk megelégedésére – írja Kaiser Ottó. – Meghívjuk tehát a kedves olvasót egy gasztronómiai kalandozásra, miközben megmutatjuk az országot, a tájat, ahol ezeket az ínyencségeket készítik nemzedékek óta.

A kötetben szereplő receptek, a teljesség igénye nélkül: falusi paszulyleves, vasi pecsenye, dödölle pirított hagymával, kemencés tejes pite baracklekvárral, vargányakrémleves, burgonyalángosra tálalt vörösboros vaddisznópörkölt, roston libamáj sült almával, Gundel palacsinta, lapcsánka, tokaji borkrémtekercs, tarhonyás csirke, halászlé, slambuc kolbásszal és szalonnával, lecsó, barackos pite…

A szerzők

Kaiser Ottó nemzetközi hírű fotóművész. A város-, táj-, étel- és portréfotózás egyaránt közel áll a szívéhez. Több mint harminc saját és társszerzőként jegyzett könyve, albuma jelent meg, többek között Budapestről, Pécsről, Egerről, a Balatonról, várakról, kastélyokról, borokról. Megkapta a Magyar Művészetért díjat és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét.

Laczkó Ottó világhírű mesterszakács. Számtalan díjat nyert nemzetközi szakácsversenyeken, kiállításokon. Több operabál és államfői fogadás sikerében nagy szerepet játszott.

A könyv megrendelhető a Scolar Kiadó weboldalán >>

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás