Nagymama konyhájából: csokis-narancsos piskótarolád

Egyszerű piskótarolád különlegesen finom krémmel; a tejszínes, főzött csokikrémhez remekül illik a narancslekvár. Házi vagy kézműves darabos narancslekvárból készítsük.

Hozzávalók

Tészta

4 vagy 6 tojásból készített piskóta (a piskótába 2 evőkanál vizet is kevertünk, sütőpor nélkül készült)

4 tojás szétválasztva

4 csapott ek kristálycukor

4 púpozott ek finomliszt

2 ek víz

A tojássárgákat keverjük habosra fehéredésig a kristálycukorral.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá.

A két habot keverjük össze apránként adagolva hozzá a lisztet, végül adjuk hozzá a vizet is.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsiben terítsük jól szét (normál méretű tepsiben süssük). Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 15 percig.

Ha megsült, még forrón sütőpapírostól göngyöljük fel, s így hagyjuk kihűlni.

Krémhez

200 ml habtejszín

15 dkg étcsokoládé (vegyesen 70-80 %-os csokoládé, 5 dkg ét főzőcsokoládét is felhasználhatunk hozzá)

Darabos narancslekvár

csokis_narancsos_piskotarolad2

A krém elkészítése

A tejszínt közepes lábasban közepes hőfokon forrásig hevítsük. Ha elérte a forráspontot, húzzuk le a tűzről és az apróra tört csokoládét fokozatosan keverjük hozzá.

Hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, gépi vagy kézi habverővel verjük fel a csokikrémet.

A kihűlt piskótalapra kenjünk narancslekvárt, majd simítsuk rá a csokikrémet.

Göngyöljük fel. A rolád tetejét is kenjük meg narancslekvárral és vékonyan vonjuk be csokikrémmel. Egy-egy csokidarabot is tehetünk a roládokra, a csokoládét is vonjuk be krémmel.

Hidegen szépen szeletelhető – fogyasztás előtt lefedve a hűtőben tároljuk.

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Gesztenyés rolád

Gesztenyés-csokis piskótarolád

Kókuszos piskótatekercs

Kókuszos piskótatekercs

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + öt =

hirdetés