Okos Doboz általános iskolásoknak. Több ezer grafikus feladat, fejlesztő játék, egészségnevelési animáció található az oktatási weboldalon

Ismeretszerzés, tudásgyarapítás tekintetében is korszakos váltást hozott a mobilinternet, a gyerekeknek már magától értetődő, hogy telefonról, tabletről is lehet netezni, a számítástechnika sok iskolában pedig már első osztályos tantárgy. A netes jelenlétnek jócskán vannak árnyoldalai; fontos belátni, hogy szülőként, pedagógusként van ráhatásunk a gyerekek nethasználási szokásaira, a tudatos, körültekintő internethasználat elsajátítására. A net jó cél érdekében bátran bevethető, tanuláshoz, készségfejlesztéshez remekül kiaknázható.

Okos Doboz

Az Okos Doboz általános iskolások számára készült oktatási portál – ingyenes feladatok gyűjtőoldala – , egyszerre szórakoztat és fejleszt. A diákok játékos módon sajátíthatják el az általános iskolai tananyagot. A feladatgyűjtemény mellett gondolkodási képességeket fejlesztő játékok szolgálják a gyermekek képességeinek felmérését és fejlesztését. 

A weboldal 2013 óta érhető el, több ezer grafikus feladatot, gondolkodási képességet fejlesztő játékot és egészségnevelési animációt tartalmaz. A feladatok összeállításában gyakorló pedagógusok és szakmai lektorok vettek részt; a fejlesztő játékokat a SOTE és az ELTE munkatársaival közösen készítették, az egészségnevelési tartalmak elkészítésében orvosok, dietetikusok közreműködtek.

Az oktatási portál felhasználóbarát, mobil készülékekre (tablet, okostelefon) optimalizált, így nemcsak asztali számítógépen, vagy laptopon lehet vele dolgozni. Áttekinthető a kisebbek számára is. Így néz ki a felülete:

Az 1-4. osztály számára magyar irodalom, magyar nyelv, vizuális kultúra, ének-zene, matematika, környezetismeret, egészségnevelés témakörökben kereshetők ki, osztályokra bontva a feladatok. Felsősök számára történelem, fizika, kémia, biológia, természetismeret tantárgyakkal egészülnek ki a feladatok.

Második osztályos matek feladat

Második osztályos környezetismeret feladat

Az Okos Doboz élményszerű tanulási lehetőséget kínál. A digitális feladatgyűjtemény egységes mérési- és értékelési rendszerre épül, amelynek középpontjában a pozitív megerősítés és a motiválás áll.

Számos hazai általános iskola használja a www.okosdoboz.hu digitális feladatgyűjteményét tanórák keretében, de a diákok önállóan is tudnak dolgozni vele, akár már az első osztályosok is. A feladatgyűjtemény tanórai, egyéni fejlesztési, felzárkóztatási, illetve otthoni, egyéni tanuláshoz is alkalmazható; a Nemzeti Alaptanterv fejlesztési céljainak megfelelően kapcsolódik az oktatási tevékenységbe. 

 

Honlap: www.okosdoboz.hu

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − kilenc =

hirdetés