Sokmagvas-zabpelyhes túrópogácsa

Gyorsan összeállítható, a tésztája lefedve vagy becsomagolva hűtőben tárolható, így mindig annyi adagot tudunk kisütni, amennyire éppen szükségünk van. A megadott mennyiségek 2 nagy tepsi pogácsához elegendőek.

Hozzávalók

25 dkg áttört tehéntúró

10 dkg vaj

10 dkg sertészsír 

15 dkg finomliszt

2 tojás (ebből 1 sárgája a lekenéshez szükséges)

5 dkg apró szemű zabpehely

3 ek magkeverék (vágott mandula, egész mák, tökmag, napraforgómag, szezámmag, lenmag)

1 tk sütőpor

1 tk só

Elkészítés

Tegyük egy nagy keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a sót, a sütőport, a magkeveréket, a zabpelyhet és alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a felkockázott zsiradékot (mi vajat és zsírt használtunk vegyesen, de a zsír vajjal helyettesíthető), a tojást, a fellazított túrót és az egészet gyúrjuk össze.

Rugalmas tésztát kapunk. 

Sütés előtt érdemes legalább egy órát pihentetni a tésztát.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 centi vastagra, késsel vágjuk be a tetejét, majd szúrjuk ki kisebb pogácsaszaggatóval. 

Sorakoztassuk a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük le a tojássárgájával a tetejét és szórjuk meg magkeverékkel.

170 Celsius-fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − öt =

hirdetés