Török lencseleves

Török éttermekből sokaknak lehet ismerős ez a leves, házilag is egyszerűen elkészíthető. Tartalmas, laktató, finom leves.

Hozzávalók 4 személyre

1 vöröshagyma apróra vágva

1 nagyobb burgonya

1 nagyobb sárgarépa

csészényi vöröslencse

konzerv paradicsompüré (150 g)

fekete bors, csipetnyi őrölt római kömény, só

kb. 1 centis hámozott, apróra reszelt gyömbér

1 babérlevél

egy csokor petrezselyemzöld (vagy 1 ek friss, apróra vágott mentalevél)

Elkészítés

Kevés olívaolajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott gyömbért. Adjuk hozzá az apróra kockázott répát, burgonyát és a paradicsompürét. 

Öntsük fel vízzel (kb. 1,2-1,5 liter), fűszerezzük, sózzuk, tegyük bele a babérlevelet és közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket, a vöröslencsét. (Aki nem idegenkedik a leveskockától, adhat hozzá fél marhahús leveskockát).

Ha megfőtt, a babérlevelet vegyük ki. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és botmixerrel pürésítsük a levest. Ha sűrűnek találjuk, öntsük fel vízzel és forraljuk össze. 

Tálaljunk mellé citromgerezdeket, a leveshez adjunk kevés frissen facsart citromlevet.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 1 =

hirdetés