Zöldséggel töltött zsemle

hirdetés

hirdetés

Viszonylag gyorsan elkészíthető. Frissen a legfinomabb.

Hozzávalók

8 zsemle

1 közepes cukkini

4 paradicsom

1 vöröshagyma

friss bazsalikom

1 csomó petrezselyemzöld

olaj

A sajtmártáshoz

2 ek vaj

2 ek liszt

kevés vegeta

1 dl tej

1 dl tejszín

6 dkg reszelt sajt

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A töltelékhez megmossuk a zöldségeket, ezeket kisebb kockára, a hagymát pedig apróra vágjuk.

A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a cukkinit. Kevés vizet öntsünk alá, sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk, majd mikor félig kész van, adjuk hozzá a paradicsomokat is, és ezzel együtt pároljuk tovább. Amikor kész, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.

A sajtmártáshoz rántást készítünk a vajból és a lisztből, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a sajtot, majd annyi vizet, hogy ne legyen túl híg. Vegetával ízesítsük.

Mindezt keverjük össze a zöldséggel.

Vágjuk le a zsemlék tetejét, csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett részt vágjuk egészen apróra, majd keverjük a zöldséges töltelékhez. Töltsük meg a zsemléket, tegyük rá a kalapjukat, majd helyezzük a töltött zsemléket kivajazott tepsibe. A tetejét kenjük meg tejjel, és 180-as hőfokon süssük kb. 10 percig.

 

GasztrostúdióOrsolya Vízi Orsolya receptje

hirdetés

Életszépítők

Hobbiblogként cseppentem a virtuális világba 2012-ben. Sokat változtam azóta. Kitartó kis csapat áll mögöttem.

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás