Boldogító strapa: munka mellett vakációzni

Szinte mindig arról lehet csak hallani, hogy mennyire strapás a dolgozó szülőknek a nyári tanszünet. Igen, hosszú a vakáció, de mi is voltunk gyerekek…tegye fel a kezét, aki nem várta és nem szerette! Teljesen más szülőként megélni, de nemcsak strapa, hanem örömforrás is van benne jócskán.

Kikapcsolhatom az ébresztőórát a mobilomon. Két és fél hónapom van arra, hogy új dallamot keressek. Addig is csend lesz hétköznapkon 6 óra 15 perckor. Legalábbis a mobilom által. Murphy törvénye szerint a gyerek hajnali hatkor kipattan az ágyból, és kímélő átmenet nélkül teljes fokozaton nyüzsögni kezd.

2016. szeptember 1.

Nem kell esténként a másnapi tízóraival foglalkoznom: változatos ételeket dobozolnom, (lehetőleg) cukormentes innivalót palackoznom.

Nem kell beérnem a suliba délután négy körül, ha majmok potyognak is az égből, hogy hazahozhassam a gyermeket, majd továbbvihessem edzésre, egyéb betáblázott programokra.

Nem kell ellenőriznem kétnaponta a tolltartóját, hogy lássam, hány ceruza hiányzik, megvan-e a radír, használható-e még a hegyező.

Nem kell búslakodnom a tankönyvek és füzetek felett a szamárfülek miatt.

Több ideje lesz rám.

Csakazért is több időm lesz rá! (Például akceptálható mértékben lelassítom az Életszépítőket.)

Balatonozunk. Strandolunk. Sátrazunk. Erdőt járunk. Hegyet mászunk. Kutyázunk. Kultúrprogramozunk. Kreatívkodunk. Sütünk-főzünk. Lángosozunk. Lecsózunk. Fagyizunk. Tábortüzezünk. Bulikat tartunk. Naponta legalább 10 percet olvasunk. (Én egy kicsit többet.)

Mindezt dolgozó szülőként – munka mellett. De ez is öröm, mert meg tudom oldani. Kevesebbet alszom, fáradtabb leszek, de intenzívebben is töltekezem. Persze nincsenek illúzióim – örülni fogok akkor is, ha vége lesz.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tíz =

hirdetés