Omlós sajtos pogácsa

Gyorsan összeállítható. Különlegessége, hogy a tésztába érett Camembert sajt is került. Elkészíthető hagyományosan, búza finomliszttel, de fehér tönkölybúza liszttel is érdemes kipróbálni – tökéletes hozzá.

Hozzávalók

40 dkg fehér tönkölybúza liszt

10 dkg kacsazsír

10 dkg margarin

2 evőkanál tejföl

10 dkg Camembert (érett, apróra vágva)

10 dkg Gouda (reszelve)

1 csomag sütőpor

1,5 tk só

1 tojás kenéshez

szóráshoz: fekete szezám – durvára vágott dió – napraforgómag – reszelt sajt (tetszés szerint)

Elkészítés

A tészta hozzávalóit dolgozd össze; amint összeáll, teheted egy zacskóba vagy fóliába, és a hűtőben legalább fél óráig hagyd pihenni. (Érdemes hűtés előtt a tésztát megkóstolni, mert a só mennyisége függ a sajtok sósságától – ha szükségesnek érzed, sózd, és gyúrd át).

A tésztát a hűtőből kivéve enyhén lisztezett felületen nyújtsd kb. 4-5 milliméter vastagra, majd szaggass belőle apró pogácsákat (a fotókon látható pogácsa átmérője mindössze 2 centi). 

A sütőt melegítsd elő 180-190 fokra.

Sorakoztasd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire, kend meg a felvert tojással, majd szórd meg magvakkal, sajttal. 180-as hőfokon légkeveréssel kb. negyed óra alatt aranybarnára sül.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + egy =

hirdetés